Senegal’de Merkel’i şaşırtan Türk

Güncelleme Tarihi:

Senegal’de Merkel’i şaşırtan Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 13:08

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Senegal’e yaptığı resmi ziyaret sırasında kendisini karşılayan protokol heyetinde Türk işadamı Selim Bora’yı görünce çok şaşırdı.

Haberin Devamı

SENEGAL’in başkenti Dakar’daki havaalanı inen Merkel, kendisini bekleyen protokole doğru ilerledi. Kendisini karşılayan heyetle tek tek selamlaşıp, tokalaştı. Merkel, protokol heyeti arasında Selim Bora’yı görünce önce şaşırdı. Bora, tokalaşmak için elini uzatan Merkel’e kendisini tanıttı ve elini sıktı. Bora’nın Türk olduğunu öğrenen Merkel’in şaşkınlığı daha da arttı. Bu da yüzüne yansıdı. Merkel, o şaşkınlık içinde çok kısa bir süre Bora ile sohbet de etti.

CUMHURBAŞKANI İSTEDİ
Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora’ya Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’nin hayranlığı biliniyor. Summa inşaatın Senegal’de yaptığı başarılı projeler en çok da Cumhurbaşkanı Sall tarafından takdir ediliyor. Sall, Summa’nın 2013’te Ekvator Ginesi’nde yaptığı kongre merkezini beğenerek iletişime geçmesi üzerine firmanın Senegal’deki faaliyetler başlamıştı. Ekvator Ginesi’ndeki kongre merkezinin benzerini isteyen Sall, bunun da bir yıl içinde tamamlanmasını şart koşmuştu. Summa projeyi 11 ayda bitirince Sall çok memnun kalmıştı.
Senegal Cumhurbaşkanı Sall, bu kez Suudi Arabistan kökenli bir şirketin 2008 yılında başladığı Dakar Havaalanı’nın inşaatını bir türlü tamamlayamayınca inşaatı bitirmesi için Summa’ya vermişti. Summa şirketi de Nisan 2016’da devraldığı havaalanı inşaatını aynı yılın eylül ayında Limak ile birlikte bitirerek teslim etti. Havaalanının işletmesini de üstlendi.

Haberin Devamı

Senegal’de Merkel’i şaşırtan Türk

1992’DEN BERİ TİCARETİN İÇİNDE
Selim Bora 1969 yılında doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. ABD’de Alfred Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce, Fransızca, Rusça biliyor.
İş hayatına 1992’de Ferronics Şirketi’nde Kalite Geliştirme Sorumlusu olarak başladı. 1993 yılında Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ’ye İş Geliştirme Müdürü oldu. Aynı şirketin Rusya biriminde bölge müdürü olarak görev aldı. 1996’da Skora İç ve Dış Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ’de iki yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Bora, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekilliği görevini yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!