Schweinsteiger, gözyaşlarıyla veda etti

Güncelleme Tarihi:

Schweinsteiger, gözyaşlarıyla veda etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 09:58

Alman milli takımının 121 kez formasını giyen Bastian Schweinsteiger son kez milli takım formasıyla sahaya çıktı. Ünlü futbolcu maç öncesi göz yaşlarına boğuldu. Konuşmakta zorluk çekti. Sürekli gözyaşlarını sildi.

Haberin Devamı

ALMAN milli takımının kaptanı Bastian Schweinsteiger, milli takıma veda etti. Takımın başında son kez Finlandiya ile oynanan hazırlık maçında kaptan olarak sahaya çıkan Schweinsteiger (32), maç öncesi göz yaşlarına boğuldu. Maçtan önce ünlü futbolcu için kısa süren bir tören yapıldı. Milli takıma yaptığı katkıdan dolayı teşekkür edilen futbolcuya plaket verildi. Konuşmalar yapıldığı sırada duygulanan Schweinsteiger, göz yaşlarına hakim olamadı. Sürekli göz yaşlarını silen futbolcuya taraftarlar büyük destek verdi. Bir süre sonra kendisini toparlayabilen ünlü futbolcu taraftarlara yönelik ancak birkaç cümle konuşabildi.

SİZİN İÇİN OYNAMAK BENİM İÇİN GURUR

Schweinsteiger, “Almanya ve sizin için oynamak benim için büyük gurur” dedi. Kendisine bu kadar büyük ilgi gösterileceğini beklemediğini belirten Schweinsteiger, “Tekrar bir şekilde buluşacağımızı hissediyorum” diyerek gelecekte Alman milli takımda yine görev alacağının mesajını verdi.
Joachim Löw, Schweinsteiger’i maç 1-0 iken 67’nci dakikada oyundan aldı. Maç oynandığı sırada sahaya atlayan bir Alman taraftar, Schweinsteiger’in yanına giderek saha ortasında ünlü futbolcuyla özçekim yaptı. Taraftar, telefonuyla fotoğraf çektikten sonra kendiliğinden sahayı terk edip tekrar tribüne çıktı.

Haberin Devamı

MESUT GİRDİ GOLÜNÜ ATTI

Emre Can ve İlkay Gündoğan’ın sakatlıkları nedeniyle yer almadığı Alman milli takımı sahaya yedeklerden kurulu bir ekiple çıktı. Yıldız futbolcularını kenarda bekleten Löw, genç futbolculara Finlandiya karşısında forma verdi. İlk yarısı 0-0 biten maçı Almanya ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 kazandı. Almanya’nın ilk golünü 55’inci dakikada 20 yaşındaki Meier atı. 68’inci dakikada oyuna giren Mesut, 77’nci dakikada attığı golle maçın skorunu 2-0 olarak belirledi.

BAKMADAN GEÇME!