Schröder: Zirveden düştü, erken seçim olur

Güncelleme Tarihi:

Schröder: Zirveden düştü, erken seçim olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 13:17

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Başbakan Merkel’in zirveden düştüğünü, en geç ilkbaharda erken seçime gidileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ESKİ Başbakan Gerhard Schröder, Başbakan Angela Merkel’in kademeli olarak siyaseti bırakma kararıyla ilgili acı konuştu. Rheinische Post gazetesine demeç veren Schröder, “Artık zirveden düşüyor” dedi. Merkel’in CDU liderliğini bırakma kararını yanlış bulduğunu belirten Schröder, şunları söyledi: “Çok açık söylüyorum, Almanya’da gelecek yıl en geç ilkbaharda erken seçime gidileceğini varsayıyorum. Merkel çok büyük güç kaybetti. Güvenoyuna gitmeli. Ama Avrupa’da reformları devam ettireceğine inanmıyorum. İktidarda ne kadar kalacağı belirsiz. Partisinde ipler artık kendi elinde değil. Zirveden düşüyor. Parti genel başkanlığından vazgeçmesi hataydı.”

CDU SAĞA KAYAR
“SPD’de parti başkanıyla başbakanın ayrı olması yürüyebilir. Ancak CDU’da bu yürümez. Çünkü CDU, iktidarı elinde tutmak isteyen bir parti. Friedrich Merz’in CDU liderliğini kazanacağından hareket edersek, Merkel, Merz’in CDU genel başkanlığı altında başbakanlık görevini yürütemez. Böylece büyük koalisyon da son bulur. Merz’in CDU lideri olması SPD’ye yarar. Merz’in liderliğindeki CDU sağa kayar. Yeni sorunlara geride kalmış bir siyasetle cevap arayacak ve ortayı kaybedecek. Bu durumda ortayı da SPD doldurabilir.”
13 yıl önce başbakanlık koltuğunu Angela Merkel’e devreden Gerhard Schröder, küçük bir jest yapıp makam odasını terk ederken bir demet çiçek ve pasta bırakmıştı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!