Scholz’un maillerine inceleme

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un maillerine inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 10:08

Hamburg merkezli özel Marburg Bank öncülüğünde ödemedikleri halde vergi iadesi alarak devletin milyarlarca Euro zarara uğratıldığı ‘Cum-Ex skandalı’ nedeniyle Başbakan Olaf Scholz’un mailleri incelendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HAMBURG Eyalet Başbakanlığı döneminde, Hamburg merkezli özel Marburg Bank öncülüğünde hiç ödemedikleri vergiler için vergi iadesi alarak devletin milyarlarca Euro zarara uğratıldığı ‘Cum-Ex skandalı’na adı karışan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un maillerinin savcılık tarafından incelendiği ortaya çıktı. Hamburger Abendblatt gazetesi, Hamburg Savcılığı’nın olayla ilgili olarak 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Scholz’un gönderdiği ve kendisine gelen tüm e-maillerin incelendiğine yer verdi. Gazetenin Hamburg Parlamento Araştırma Komisyonu’na dayandırarak verdiği haberinde, o dönemde Hamburg Eyalet Başbakanı olarak olaf.scholz@sk.hamburg.de mail adresini kullanan Scholz’un özellikle Warburg Bank’ın 47 milyon vergi borcunun talebinden feragat edilmesindeki rolüyle ilgili olarak mail trafiğinin savcılık tarafından incelendiği yer aldı. Ayrıca SPD’li Federal Meclis eski milletvekili Johannes Kahrs’ın hesabının bulunduğu Sparkasse’de kiraladığı kasada 200 bin Euro’nun üzerinde nakit para çıkması ve vergi kaçırdığı suçlamasıyla ilgili olarak da Başbakan Scholz’un maillerinin elden geçirilmesinin ilişkili olduğu da iddia edildi.

Haberin Devamı

‘HABERİM YOK’
Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Başbakan Scholz’un maillerinin Hamburg Savcılığı tarafından incelendiğine dair bir bilgisi olmadığını söyledi. Hebestreit, “Başbakan Scholz’un gizli ve saklayacak bir şeyi yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!