Scholz’un evine baskın istendi

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un evine baskın istendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 10:16

Devletin milyarlarca euro vergi kaybına uğratıldığı Cum-ex skandalına Hamburg Eyalet Başbakanlığı döneminde göz yumduğu suçlamalarına hedef olan Başbakan Scholz’un evine baskın yapılarak arama yapılması istendi. Hamburg Başsavcılığı Başbakan Scholz’un vergi kaçırılmasına yardımcı olduğuna dair ize rastlanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da anamuhalefet CDU/CSU’lu bazı politikacılar, Hamburg merkezli Warburg Bank’ın öncülüğünde vergi ödemeden vergi iadesi alarak devletin milyarlarca Euro dolanladırıldığı Cum-ex skandalına adı karışan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un evine baskın yapılarak arama yapılmasını istediler. Hamburg Eyalet Başbakanlığı döneminde Warburg Bank’ın yöneticileriyle bir araya gelip eyalete olan 47 milyon Euro vergi borcundan feragat ettiği suçlamalarına hedef olan Başbakan Scholz’un hesap vermesini isteyen CDU/CSU’lu hukuk uzmanları, bu olayın üzerine gidilmesini talep ettiler.

‘BAZI MAİLLER SİLİNMİŞ’
Köln Savcılığı’nın Scholz’a ait mailleri incelerken bazı randevularını içeren maillerin silindiğine dair bulgulara ulaştığına işaret eden CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Andrea Lindholz, “Scholz özel maillerini de savcılığa teslim etmeli” dedi. CDU’lu iç politika uzmanı Stefan Heck de, Scholz’un maillerindeki bazı randevu tarihlerinin silinmiş olduğunun saptandığını belirterek, “Savcılığın başka imkânları da var. Bu imkânlardan yararlanılmalı, gerekirse Scholz’un evine baskın yapılarak başka belgelere el konulmalı” diye konuştu. CDU’lu Hamburg Araştırma Komisyonu Sözcüsü Götz Wiese de, Scholz’un WhatsApp yazışmalarının, gönderdiği ve aldığı SMS’ler ile özel maillerin de incelenmesini talep etti. CDU’lu politikacı, Marburg Bank’ın 2001-2016 yıllarında devleti dolandırmasına Başbakan Scholz’un katkıda bulunup bulunmadığının aydınlığa kavuşturulması için bunun şart olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

POLİTİK ETKİ YOK
Başbakan Olaf Scholz, yaz tatilinden sonra Berlin’de düzenlediği basın toplantısında Cum-ex skandalıyla ilgili olarak kendisine dönük suçlaması geri çevirirken, “Siyasi etki olduğuna dair hiçbir iz bulunamadı. Bu durumun değişmediğinden eminim” dedi. Hamburg Başsavcılığı, Hamburglu bir avukatın Başbakan Scholz ve şu anda Hamburg Eyalet Başbakanı olan Peter Tschentscher hakkında soruşturma açılması başvurusunu geri çevirdi. Başsavcılık Sözcüsü, “Warburg Bank’ın olası vergi kaçırmasına Hamburg maliyesindeki sorumluların katkıda bulunduğuna, yardımcı olduklarına dair bir ize rastlanmamıştır” açıklamasında bulundu. Ayrıca daha önce Hamburg Savcılığı’nın da aynı yönde bir karar belirttiğine de dikkat çekildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!