Scholz’a yolsuzluğa destek suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Scholz’a yolsuzluğa destek suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 10:18

Hamburg Eyalet Başbakanlığı döneminde ‘Cum-Ex skandalı’ çerçevesinde vergi kaçırılması suçlamalarına hedef olan Başbakan Scholz’a baskı arttı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da gözler yine Hamburg Eyalet Başbakanlığı döneminde 2016-2018 yıllarında adı Cum-Ex skandalına karışan Hamburg’daki özel bankalardan M.M. Warburg’un vergi kaçırmasına göz yumup destek verdiği ve eyaleti 90 milyon Euro zarara uğrattığı suçlamalara hedef olan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a çevrildi. Yıllarca birlikte politika yaptığı SPD’li Hamburg’lu Federal Meclis eski milletvekili Johannes Kahrs’ın hesabının bulunduğu Sparkasse bankasında kiraladığı kasada 214 bin 800 euro ve 2 bin 400 dolar nakit para ele geçirilmesi üzerine Başbakan Scholz’un o dönemdeki rolü yeniden gündeme geldi. Hamburg Eyalet Parlamentosu Araştırma Komisyonu konuyla ilgili 20 bin sayfadan oluşan bir rapor hazırlarken, hem muhalefet partileri hem de SPD’li bazı politikacılar Başbakan Scholz’a kendisine dönük suçlara açıklık kazandırma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

CDU: SCHOLZ SESSİZ KALAMAZ
Soruşturmayla ve suçlamalarla ilgili olarak Köln savcılığı açıklamada bulunmazken, CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Başbakan Scholz’a parti arkadaşı Johannes Kahrs’ın bu kadar fazla nakit parayı nereden bulduğunu açıklaması ve kanıtlaması için ağırlığını koyma çağrısında bulundu. Czaja, “Başbakan Scholz, sessizliğini bozmalı ve her şeyin açık bir şekilde ortaya çıkmasına katkıda bulunmalı” dedi. SPD’li Federal Meclis milletvekili Erik von Malıttki de, “Johannes Kahrs’a ait kasada 200 bin Euro ele geçirilmesi tedirgin edicidir. Kahrs, Alman kamuoyuna ve SPD’ye neden banka kasasında bu kadar fazla nakit para depoladığını açıklamak zorundadır. Ben makul bir neden düşünemiyorum” içerikli bir tweet paylaştı.

SCHOLZ KOMİSYONUN SORULARINI YANITLAYACAK
Başbakan Scholz ile o dönemde Hamburg Maliye Senatörü olan şu andaki Hamburg Eyalet Başbakanı Peter Tschentscher’in Cum-Ex skandalını Araştırma Komisyonu’na yeniden hesap vereceği açıklandı. Daha önce bu yöndeki tüm suçlamaları geri çeviren ve Warburg Bank yöneticileri Christian Oleriaus ile Max Warburg ile 2016-2017 yıllarında görüşme yaptığını da görüşmenin içeriğini de hatırlamadığını söyleyen Başbakan Scholz’un 19 Ağustos’ta da benzer bir tutum sergilemesinin beklendiğine de işaret edildi.

BAKMADAN GEÇME!