Scholz’a istifa baskısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Scholz’a istifa baskısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 13:43

Hamburg merkezli Warburg Bank aracılığıyla bankacıların, avukatların ve yatırımcıların defalarca vergi iadesi alarak devletin milyarlarca Euro dolandırıldığı “Cum-ex” Skandalı’na adı karışan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a istifa baskısı artmaya başladı.

Haberin Devamı

HAMBURG Eyalet Parlamentosu Cumm-ex Skandalı Araştırma Komisyonu üyesi CDU’lu Richard Seelmaecker, Başbakan Scholz’un 2020 yılında verdiği ifadesinde yalan söylediğinin ortaya çıktığını ileri sürerek, “Scholz istifa etmeli” dedi. Seelmaecker, Marburg Bank yöneticisi Christian Olearius’un günlüğünde kendisine Scholz’un şu anda Hamburg Eylet Başbakanı olan dönemin Hamburg Maliye Senatörü Peter Tschentscher ile irtibata geçmesi ve taleplerini ona yazılı olarak iletmesi önerisinde bulunduğunun yer aldığına işaret ederken, “Yalnız Scholz değil, Tschentscher de istifa etmeli” görüşünü savundu.

‘BÜYÜK OLASILIKLA GERÇEKLERİ SÖYLEMEDİ’
Mali Değişim Halk Girişimi Başkanı olan Yeşiller’li Federal Meclis eski milletvekili Gerhard Schick de, Başbakan Scholz’un daha önce verdiği ifadesinde Warburg Bank yöneticileriyle neler konuşulduğunu hatırlamadığını söylemesinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. “Büyük bir olasılıkla Başbakan, Mali Komisyon’a gerçekleri söylemedi” açıklamasında bulunan Schick, yapılan araştırmalarda zengin bankacıların politikayı etkilediğine dair bulgular elde edildiğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!