Saraybosna Film Festivali'nin ardından

Güncelleme Tarihi:

Saraybosna Film Festivalinin ardından
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 11:18

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen 20. Saraybosna Film Festivali'nde "Annemin Şarkısı" filmi ile "Saraybosna'nın Kalbi" ödülüne layık görülen Erol Mintaş, böyle ciddi bir festivalde ödül almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı

Bosna Hersek'te bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Mintaş, "Filmimizi gösterdik, seyircilerden de çok sıcak tepkiler aldık. Bugün filmimizle iki ödül aldık ve bu gurur verici bir şey. Şu anda çok mutluyuz, umarım bu Türk sineması için güzel bir adım olmuş olur ve filmimiz dünyanın her tarafında insanlara ulaşır" diye konuştu.

Genç yönetmen Mintaş, "Annemin şarkısı" filminin Saraybosna Film Festivali'nde gösterilmesiyle, aynı zamanda dünya premiyerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

HARİKA BİR AÇILIŞ
Saraybosna Film Festivali'nin kurumsal bir kimliği olduğunu ifade eden Mintaş, "Festival ekibi her filmle ayrı ayrı ilgileniyor ve filmin görünürlüğü için çok çalışıyor. Bizim için de en önemli şey bu zaten. Filmimizin Saraybosna'daki insanlara ulaşmış olması, insanların bizi sokakta gördüklerinde yanımıza gelmesi... Bu benim için harika bir açılış oldu" şeklinde konuştu.

EN İYİ ERKEK OYUNCU SEÇİLDİ

"Annemin şarkısı" filminin başrol oyuncularından Feyyaz Duman ise sergilediği oyunculukla "Saraybosna'nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"ne layık görüldü.

Ödülü almasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Duman, "Ödülü almak için sahneye çıktığımda biraz gergindim, fakat Saraybosna'da bulunmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Buraya kesinlikle geri döneceğim. Belki festivali ziyaret etmek için, belki de sadece şehri ziyaret etmek için, emin değilim. Saraybosna'yı çok sevdim. Burada olmak benim için büyük bir memnuniyet. Ödülü aldığımdan dolayı da çok mutluyum" dedi.

BERNAL DE ORADAYDI
Her yıl çok sayıda ünlü simayı konuk eden Saraybosna Film Festivali'nin bu yılki en ünlü konuğu '"Paramparça Aşklar ve Köpekler" filminde rol almış Meksikalı ünlü oyuncu Gael Garcia Bernal oldu. Bernal'ın yanı sıra bu yılki festival kapsamında, ünlü oyuncu Halit Ergenç ve çok sayıda yabancı oyuncu, yönetmen ve yapımcı da Saraybosna'yı ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!