Saldırıyı önceden mi planladı?

Güncelleme Tarihi:

Saldırıyı önceden mi planladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2020 10:50

Dün Almanya’nın Kassel kenti yakınlarındaki Volkmarsen’da karnaval geçidine otomobille dalan Mourice P.’nin suç dosyasında, hakaret, haneye tecavüz ve zorlama suçların yer aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

OLAYIN ardından saldırganın evinde ve otomobilinde arama yapan polis, ayrıca saldırının önceden planlandığı üzerinde duruyor. Maurice P.’nin evinde karnaval geçidinin yapılacağı güzergâhla ilgili broşürler bulan polis, saldırıda kullanılan otomobilden çıkan dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve kafaya takılan kameraya el koydu. Evde ve otomobilde çıkanlar, Mourice P.’nin saldırıyı sosyal medya üzerinden canlı yayınlamayı hedeflediği yorumlarına yol açtı. Saldırganın alkol ve uyuşturucu etkisi altında olduğu iddialarını ise savcı yalanladı. Otomobiliyle yere düşen insanların üzerinden geçen Maurice P. de kafasını çarptığı için ağır yaralandı. Frankfurt Başsavcılığı’nın hakkında ‘adam öldürmeye teşebbüsten’ soruşturma açtığı saldırganın bu yüzden henüz ifadesi alınamadı. Mourice P.’nin tedavisinin ardından tutuklanması bekleniyor. Saldırı anını videoya çeken şüpheli ise serbest bırakıldı. Saldırıyla ilişkisinin olmadığı ortaya çıkan şüpheliye kişisel hayat alanını ihlalden para cezası kesildi.
Dün yerel saatle 14.30’da gerçekleşen saldırıda Mourice P., Mercedes marka otomobiliyle karnaval geçidine katılanların arasına dalmış, aralarında 18 çocuğun da bulunduğu 52 kişiyi yaralamıştı. Hastanede tedavi gören 35 yaralı arasında birinin hayati tehlikesi bulunurken, çocuk ve kadınlar da dahil 7 kişinin durumu ise ağır. En küçük yaralının 2, en yaşlı yaralının ise 85 yaşında olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

STEINMEIER: DERİNDEN SARSTI
Volkmarsen’daki saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, yaşananların kendisini derinden sarstığını söyledi: “Kurbanların ve yakınlarının acısını paylaşıyorum, düşüncelerimle onların yanındayım. Yaralıların bir an önce eski sağlıklarına kavuşmalarını tüm kalbimle istiyorum. Olaya müdahale eden ve olay sonrası yardımcı olan herkese de minnettarım.”

Saldırıyı önceden mi planladı


Saldırıyı önceden mi planladı


Saldırıyı önceden mi planladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!