"Saldırıların arkasında sadece üç kişi olamaz"

Güncelleme Tarihi:

Saldırıların arkasında sadece üç kişi olamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 14:53

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde, 2000 yılından itibaren sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin kurban gittiği cinayetler serisini konu alan NSU davasından Türkler ne beklediğini anlattı.

Haberin Devamı

Dokuz kişi ile yüz yüze ve telefonla yapılan görüşmelerde, vatandaşların çoğu cinayetlerin arkasında organize bir yapının olduğuna inandığını söyledi ve bu kişilerin de hakim karşısına çıkarılmasını istedi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

6 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davası ikinci yılını doldururken, vatandaşların davayı medya üzerinden yakından takip ettikleri ortaya çıktı. Dokuz kişiden sadece biri davayı takip etmediğini söylerken, davadan beklentileri sorulan vatandaşlardan samimi cevap vermeleri istendi.

Görüşleri alınan dokuz kişiden beşi, davanın boyutunun bilinenden daha büyük olduğunu iddia etti. Görüşü sorulan bu kişi, “İş aslında daha derin. Saldırganların sadece 3 kişiden oluştuğuna inanmıyorum. İç istihbarat dairelerinin konu hakkında daha önceleri bilgileri vardı. Olay tüm açıklığı ile ortaya çıkmalı. Ancak bunun imkan dışı olduğunu biliyorum, o yüzden davaya ilgim her geçen gün daha da azalıyor” dedi.

DAVA GEREKSİZ YERE UZATILIYOR

“Daha dün akşam eşim ve çocuklarımla bu konuyu konuştuk. Bizim için davada yargılananların alacağı cezadan çok, olayların arka planındakilerinin ortaya çıkarılması. Hep aynı silahla cinayetler işleniyor, görgü tanıklarının verdikleri ifadeler var, buna rağmen polis saldırganları Türkler arasında arıyor. Gereksiz şahitler davaya çağrılıp, dava boşuna uzatılıyor” şeklinde konuşan bir başka vatandaş ise davada meclislerde kurulan komisyonların yaptığı incelemeleri de dikkate almasını istedi.

Haberin Devamı

DERİN DEVLET İDDİASI

“Davanın içinde derin devlet var” diyen bir başka vatandaş ise bu ülkeye vergi ödeyen bir vatandaş olarak olayın arka planının araştırılmasını beklediğini anlattı. Yine davayı takip ettiğini anlatan bir başka kişi, istihbarat için görevli ve konuyla bağlantısı olan kişiler olduğunu iddia edip, bunların hakim karşısına çıkarılmasını istedi.

“Hatırlarsanız iki önemli şahit öldü. İstihbarat birimleri, muhbirler üzerinden olayı takip edemedi. Polis görgü tanıklarının ifadelerine inanmadı” şeklinde konuştu ve derin devlet içindeki örgütlerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı

GERÇEK AKTÖRLER KİM?

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere tüm dünyanın aşırı sağcıların devlet içinde ne kadar güçlü yapılandıklarını konuştuğunu savunan bir diğer kişi de “Yıllarca cinayetler işlendi, ama katiller bir türlü bulunamadı. Yapılan hatalar mahkemede konuşulmuyor bile” dedi ve ekledi: “Bu işin arkasındaki gerçek aktörler ortaya çıksın.”

Davanın süresi konusunda da farklı görüşler dile getirildi: Kimileri, davaya çağrılan şahitlerin olayların kompleks olmasından dolayı çok olduğunu ve davanın uzamasının normal olduğunu söylerken, bazıları da herkesi tatmin edecek bir kararın bir an önce verilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!