‘Saldırıları da ayrımcılığı da kınıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Saldırıları da ayrımcılığı da kınıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2023 10:59

Almanya’da yılbaşı gecesi bazı şehirlerde şiddet içeren olayların yaşanması tüm kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Bu konuda bazı kurumların yaptıkları açıklamaların içeriğinde ırkçılık, ayrımcılık olduğunu ileri süren FÖTED ve kendilerine bağlı üye derneklerin yöneticileri, bu açıklamaları ve yılbaşı gecesi meydana gelen olayları kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

FÖTED Eş Başkanları Mehtap Çağlar ile Kemal Ülker tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yılbaşında meydana gelen olayları şiddetle kınıyoruz. Bu vandalizmdir. Demokrasiyle, özgürlükle ifade edilebilecek bir durum değildir. Tüm olumsuzlardan genelde göçmenlerin sorumlu tutulması doğru bir yaklaşım olmadığı gibi, ağırlıklı olarak göçmenlerin karıştığı şiddet olaylarının bir fırsata çevrilerek, asıl gündeme gelmesi, tartışılması ve düzeltilmesi gereken konulardan gündemi uzaklaştırmak da doğru bir davranış değildir. Alman Öğretmenler Derneği’nin (DL) basında çıkan haberlere göre ‘Alman okullarında göçmen kökenli öğrenciler için azami kotaların belirlenmesi’ni yeniden gündeme getirmesini de doğru bulmuyoruz. Sınıflarda öğrencilerin yüzde 35’inin göçmen kökenli olması durumunda okul başarılarının düşeceği yolundaki bilimden uzak bir yaklaşımın demografik yapıya da ters düştüğü gerçeğini göz ardı ederek tekrar tekrar gündeme getirilmesi, asıl sorunların üzerini ötmekten öte bir işe yaramamaktadır. Bu önerinin, ayrımcı, ütopik ve gerçekçi olmamasının yanı sıra göçmen kökenli çocukların oranının çok yüksek olduğu okullarda böyle bir kotanın uygulanamayacağını aslında Alman Öğretmenler Derneği (DL) sorumlularının da bilmeleri gerekmektedir.”

Haberin Devamı

‘MEMNUNİYETLE KARŞILADIK’
FÖTED, Berlin uyum görevlisi Katarina Niewiedzial’ın ‘yeni okul binaları, teknik donanım ve gençlerin hayatının gerçeklerini daha iyi anlayabilen personelin eksikliğinin olduğu ve gençlere mesleki perspektifler sağlamanın mümkün olması gerektiği’ şeklindeki açıklamalarını memnuniyetle karşılamaktadır. Şehirlerin sosyal açıdan dezavantajlı bölgelerinde önleme ve eğitim çalışmaları için ciddi ölçüde daha iyi ekipman talepleri de doğru yöne işaret etmektedir. Bu yaklaşımların şiddet içeren olayları da belli oranda yok edeceğine inanıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!