‘Sağlık çalışanlarımız gözbebeğimizdir’

Güncelleme Tarihi:

‘Sağlık çalışanlarımız gözbebeğimizdir’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 11:37

Nürnberg’de görev yapan Türk doktorları Turkuaz Restoran’da düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Restoran sahibi Kahraman Şahan’ın girişimiyle organize edilen yemekli toplantıya, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz de katıldı.

Haberin Devamı

SAĞLIK sorunları ve güncel tedavi yöntemleri konusunda fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, pandemi sürecinde çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesinin, toplumun nitelikli sağlık hizmeti alması için gereklilik olduğu vurgulandı, Kovid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi konuları tartışıldı. Türkiye kökenli doktorları tercih edenlerin genellikle Türkiye kökenli vatandaşların oluşturduğu, bu nedenle de muayenehanelerde yoğunluk yaşandığı belirtildi. Başkonsolos Serdar Deniz, “152 bin Türk vatandaşımızın yaşadığı Nürnberg ve çevresinde görev yapan, kendileriyle gurur duyduğumuz kıymetli doktorlarımızın sıkıntılarını, dertlerini dinledik. Kovid-19 salgını sürecinde sağlık sektöründe hiçbir insan ayırımı yapmadan fedekârca hizmette bulunmaları takdire değer. Tüm sağlık çalışanlarımız gözbebeğimizdir. İtina ile saygı göstermemiz gereken kişilerdir” dedi.

‘Sağlık çalışanlarımız gözbebeğimizdir’

Kahraman Şahan da “Sağlık sektöründe hizmet veren ve salgın döneminde yoğun çalışan doktorlarımız, gece gündüz bizlerin sağlığı için koşturdu. Sağlık alanındaki gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunan doktorlarımıza, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!