Saat 9’u 5 geçe hasretle andık

Güncelleme Tarihi:

Saat 9’u 5 geçe hasretle andık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2020 12:14

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yılında yurt dışındaki temsilciliklerimizde düzenlenen törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosluk binasındaki Anma töreni, pandemi nedeniyle konsolosluk mensupları ve o sırada işlem yapmak üzere binada bulunan vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı nedeniyle konsolosluk binası dışında bulunan bayrağımız yarıya kadar indirildi. Saat 09.05’te saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu. Başkonsolos Serdar Deniz’in konuşmasından sonra tören sona erdi.

Saat 9’u 5 geçe hasretle andık

Hannover Başkonsolosluğu tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82’nci yıldönümü dolayısıyla konsolosluk binası içinde bir anma programı gerçekleştirildi.
Programa, Başkonsolos Gül Özge Kaya, Muavin Konsolos Erol Odabaş ve diğer personelin yanı sıra o anlarda konsoloslukta bulunan vatandaşlar katıldı. Başkonsolos Gül Özge Kaya, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82’nci yılında yurt dışında vatandaşlarımızla birlikte anmak ayrı bir duygu. Vatandaşlarımızın duygulu anlar yaşadığını gözlemledim. Aramızdan ayrılışından bunca sene geçmesine rağmen yurt dışındaki vatandaşlarımızın kurucu önderimize bu denli sahip çıkmalarını önemli buluyorum.”
Konsolosluk personelinden Sedat Olgaç’ın selamlama konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Konsolosluğun en genç personeli Pelin İstanbul, bir konuşma yaptı. İstanbul, “Atatürk’ün en büyük ideali, Türk ulusunun medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi. Asla hayalperest değildi. ‘Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz’ derdi. Ata’mıza göre akıl ve mantığın halledemeyeceği iş yoktu” dedi.
Saat 9’u 5 geçe hasretle andık
Saat 9’u 5 geçe hasretle andık

Saat 9’u 5 geçe hasretle andık


BAKMADAN GEÇME!