Rakamlar korkuttu, eyaletler harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Rakamlar korkuttu, eyaletler harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2020 10:30

Almanya’nın birçok bölgesinde artan koronavirüs (Kovid-19) vakaları sebebiyle eyalet yönetimleri tedbirlerini sıkılaştırma kararı aldı.

Haberin Devamı

SAKSONYA Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer, Dresden’de düzenlediği basın toplantısında, bu dönemde virüsün etkisinin ilk bahara göre daha yüksek olduğunu ve insanların durumu çok fazla ciddiye almadığını belirtti. Kretschmer, eyaletteki hastanelerin kapasitesinin sınırına geldiğini vurgulayarak virüsün yayılmasını durdurmak için şimdi harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Şimdiye kadar uygulanan önlemlerin yeterli olmadığını ve yeni tedbirlerin alınacağını aktaran Kretschmer, gelecek haftadan itibaren okulların ve kreşlerin kapatılacağı bilgisini paylaştı. Kretschmer, ayrıca sadece süpermarketler ve temel ihtiyaçların satıldığı mağazaların açık kalacağını kaydetti. Toplantıya katılan Saksonya Ekonomi Bakanı Martin Dulig de kamusal alanda alkol tüketiminin yasaklanacağını, yaşlı ve bakımevlerindeki tedbirlerin sıkılaştırılacağını söyledi. Söz konusu tedbirler, cuma günü eyaletin Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesinin ardından 14 Aralık’tan 10 Ocak’a kadar geçerli olacak.

Rakamlar korkuttu, eyaletler harekete geçti

Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer

Haberin Devamı

MASKE ZORUNLULUĞU
Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuela Schwesig de Eyalet Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bugünden itibaren insanların yoğun olduğu meydanlarda maske takma zorunluluğunun getirildiğini belirtti. Son 7 günde 100 bin kişide 200’ün üzerinde yeni vaka tespit edilen bölgelerde dışarı çıkma yasağının uygulanacağını ifade eden Schwesig, okullarda 4-8 Ocak tarihleri arasında 7. sınıftan itibaren uzaktan eğitim verileceğini kaydetti.

Rakamlar korkuttu, eyaletler harekete geçti

Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuela Schwesig 

KAMUSAL ALANDA ALKOL YASAĞI
Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier de Hessen Eyalet Meclsi’nde yaptığı açıklamada, 11 Aralık’tan 10 Ocak’a kadar, son 7 günde 100 bin kişide 200’ün üzerinde yeni vaka tespit edilen bölgelerde gece 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını aktardı. Bouffier, ayrıca eyalet genelinde kamusal alanda alkol tüketiminin yasaklanacağını belirtti. Bavyera eyaleti daha önce Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırma kararı almıştı. Baden-Württemberg gibi diğer eyaletlerin de benzer önlemler alacağı bildirildi.

Rakamlar korkuttu, eyaletler harekete geçti

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçen hafta eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantıda, kasım ayından beri geçerli olan bir dizi tedbirin 10 Ocak’a kadar uzatılması kararı alınmıştı. Kararda, yüksek sayıda Kovid-19 vakası görülen bölgelerde ek tedbirler alınması konusunda eyaletlere imkan verilmişti.

BAKMADAN GEÇME!