Güncelleme Tarihi:

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde organize edilen festivalin bu yılki konusu, Türkistan’dan Balkanlar’a uzanan kadim bir gelenek olan “Beşik” olarak belirlendi. Festival kapsamında yurt dışından birçok başarılı sanatçı Prizrenli sanatseverlerle bir araya geldi.
Açılış töreni Xhemalji Berisha Kültür Evi salonunda düzenlendi. Ressamların eserlerinden oluşan sergiyle başlayan gecede; KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, T.C. Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Prizren Belediyesi Başkanı Shaqir Totaj, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ve Türkiye'den onur konukları olarak gelen ressam ve yazar Bedri Baykam ile tiyatro ve dizi oyuncusu Tamer Levent ile çok sayıda davetli hazır bulundu.
Festival Başkanı Ethem Baymak, törende yaptığı konuşmada festivalin 23 yıldır önemli adımlar attığını vurgularken, Büyükelçi Angılı da organizasyonun tüm katılımcılarını tebrik etti.
Konuşmaların ardından “Çiçero” filminin gösterimi yapıldı. Daha sonra tiyatro sanatçısı Orhan Kurtuldu moderatörlüğünde tiyatro ve dizi oyuncusu Tamer Levent ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Gece, verilen resepsiyonla sona erdi.