Prenses Diana'nın büyük aşkı

Güncelleme Tarihi:

Prenses Diananın büyük aşkı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 13:58

1997 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Lady Diana ve büyük aşkı Hasnat Khan'ı yakın arkadaşları anlattı.

Haberin Devamı

1997 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Lady Diana ve büyük aşkı Hasnat Khan’ı yakın arkadaşları anlattı. ‘Prens George’un hiç tanımadığı büyük annesi’ başlığıyla Vainty Fair’in eylül sayısında yer alacak habere göre 1995-97 yılları arasında Prenses Diana’nın Pakistanlı kalp cerrahı Hasnat Khan’la yaşadığı aşkı anlatan yakın arkadaşı, Diana’nın Pakistan’a yerleşmeyi bile düşündüğünü söyledi. Jemina Khan, Diana’nın cerrahın ailesiyle arada görüştüğünü ve evlilik olasılığını tartıştıklarını söyledi. Ancak, Diana’nın sevgilisinin ailesinin gözüne girme çabası sonuçsuz kalmış.

Özellikle Khan’ın annesi, bütün dünyaca sevilen, iki veliaht annesi bir aristokrat olmasına rağmen Diana’ya karşı bakış açısını değiştirememiş. “Oğlunun bir İngiliz kadınla evlenmesi, konservatif bir Pakistanlı anne için kabus gibi bir şeydi” diyor Jemima Khan, “Oğlunu İngiltere’ye eğitim için yolladıktan sonra İngiliz bir gelin getirmelerinden bütün anneler korkuyordu.”

Haberin Devamı

Diana’nın cerrahla evlenmek ve bir kız çocuğu sahibi olmak istediğini belirten kaynaklar, ilişkinin bittiği dönemde Diana’nın Dodi El Fayed’le tanıştığını anlatıyor. Arkadaşı Rosa Monckton’un teorisine göre de Fayed’le olan ilişki aslında Khan’ı kıskandırmak için başlamış bir şeydi.

Jemina Khan ise çiftin ayrılma nedenini evlilik ve aileyle ilgili sorunların yanı sıra, Khan’ın basın tarafından ablukaya alınmaktan korkmasına bağladı. Bu yüzden evliliğe saçma bir fikir olarak bakan Khan, birlikte normal insanlar gibi yaşam sürebilmelerinin tek yolunu Diana’nın Pakistan’a yerleşmesinde görüyordu. Ancak bu yolla basının prensesin peşini bırakacağını düşünüyordu.

Hasnat Khan ve Diana’nın büyük aşkı, Naomi Watts’ın başrolünde olduğu, önümüzdeki günlerde gösterime girecek ‘Diana’ isimli filmde anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!