Prens davayı kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Prens davayı kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 11:14

Monako Prensi 2. Albert, evlilik dışı bir çocuğunun olduğunu tüm dünyaya duyuran Fransız dergisi Paris Match’a karşı verdiği hukuk savaşını kaybetti.

Haberin Devamı

Geçmişte bir Fransız mahkemesi Paris Match’ı prensin özel hayat hakkını ihlal etmekten suçlu bulmuş ve dergiyi Monaco prensine 50 bin Euro tazminat ödemeye mahkum etmişti. Ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu kararı bozdu ve derginin elde ettiği bilgiyi yayınlamakta haklı olduğuna karar verdi. 

Mahkeme yayınladığı kararda Prens 2. Albert’in evlilik dışı bir çocuk sahibi olduğuna dair haberin prensin özel hayat hakkını aşan bir haber değeri taşıdığını söyledi.

Mahkeme Monako  kraliyetinin veraset yasaları gereği evlilik dışı doğan bu çocuğun tahta geçmesinin imkansız olduğunu ve bu konuyla ilgili tüm tartışmaların gündeme getirilmesinin kamu yararına olduğunu belirtti. Prens Albert Paris Match’da söz konusu makalenin yayınlanmasından kısa süre sonra hostes Nicole Coste’den evlilik dışı bir oğlunun olduğunu kabul etmişti.

Coste, Paris Match’e verdiği röportajda prensle 1997 yılında hostes olarak çalıştığı bir Paris- Nice uçuşunda tanışıp ilişki yaşamaya başladığını ve oğullarının 2003 yılında dünyaya geldiğini söylemişti.

Paris Match yayınladığı makalede prensi evlilik dışı oğlunu kucağında tutarken gösteren bir dizi fotoğraf da yayınlamıştı. Şu anda 56 yaşında olan Albert, 2011 yılında Olimpiyat yüzücüsü Charlene Wittstock ile evlenmişti. Çift 2014 yılının Aralık ayında ikiz erkek bebeklere sahip olmuştu. Şimdi, çiftin oğlu Jacques Monaco tahtının ilk sıradaki varisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!