Ağabeyi konuştu: 'Mehmet'e dört kurşun sıkmışlar'

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyi konuştu: Mehmete dört kurşun sıkmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 15:55

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde “Dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin üzerine ateş edip ölümüne yol açtığı 37 yaşındaki Mehmet Buğlu’nun psikolojik sorunları olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

BILD gazetesi, güvenlik birimlerine dayandırdığı haberinde, karıştığı şiddet olayları nedeniyle hakkında soruşturma bulunan Mehmet Buğlu’nun, bir süre kapalı bir klinikte tedavi gördüğünü yazdı. Polise saldırmak istediği sırada tekbir getirdiği belirtilen Mehmet Buğlu'nun, herhangi bir yasa dışı terör örgütüyle bağlantısının olmadığı daha önce yetkililer tarafından açıklanmıştı. Bir polis sözcüsü de yaptığı açıklamada Mehmet Buğlu’nun evinde yapılan aramada herhangi bir terör örgütüyle bağını gösteren bilgi ve belgeye ulaşılamadığını söyledi.

‘CENAZEMİZİ İSTANBUL'A GÖTÜRECEĞİZ'
Otopsisi tamamlandıktan sonra cenazesi ağabeyi Ahmet Buğlu’ya teslim edilen Mehmet Buğlu’nun cenaze namazı, Gelsenkirchen’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camisi’nde kılındı. Cenaze namazına katılan Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz, “Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduk. Yetkililerle görüştük ve olayın takipçisiyiz. Bundan sonra da görüşeceğiz. Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılmasını bekliyoruz” dedi.
Kardeşinin bir hiç uğruna öldüğünü belirten Ahmet Buğlu ise şöyle konuştu: “Kardeşimin öldüğü haberini Chemnitz’deki evimize gelen üç sivil polis haber verdi. Mehmet’e dört kurşun sıkmışlar. Alman eşiyle sıkıntıları vardı. Almanya’ya 19 yaşında geldi ve burada beş çocuğu dünyaya geldi. Onun kimseye saldıracak bir durumu yoktu. Biz hukuk yoluyla bu olayı takip edeceğiz. Avukat tuttum. Polisten şikâyetçiyim. Kardeşime dört kurşun sıkmaları kabul edilemez. Havaya ateş etseler, zaten dururdu. Olayın aydınlığa kavuşmasını bekliyoruz. Cenazemizi İstanbul’a götüreceğiz.”

Haberin Devamı

Ağabeyi konuştu: Mehmete dört kurşun sıkmışlar

Ağabeyi konuştu: Mehmete dört kurşun sıkmışlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!