Polis teşkilatından Türk toplumuna büyük saygısızlık

Güncelleme Tarihi:

Polis teşkilatından Türk toplumuna büyük saygısızlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 11:12

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’nın, dedektif eğitim programlarındaki örnek vakalarda Türklerin uyuşturucu kaçakçısı ve tecavüzcü gibi göstermesi büyük tepki çekti. Lordlar Kamarası’nın Türk asıllı üyesi Barones Meral Hüseyin Ece de bu durumun asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

LONDRA Metropolitan Polis Teşkilatı’nın eğitim materyallerindeki örnek vakalar, İngiltere’deki Türk toplumunda rahatsızlık yarattı. Eğitim materyallerindeki bir vakada, bir organize suç ailesi adına çalışan kişi, “Steroidli Türk, bir uyuşturucu kaçakçısı” olarak anlatılıyor. Söz konusu kişi, cinayet, tecavüz, ırkçılık, zayıf konumdaki bir komşuya saldırıyla suçlanıyor. Londra’daki dört farklı üniversite ve Babcock International’ın ortaklığıyla hazırlanan ve Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından da onaylanan eğitim materyallerindeki diğer örnek vakalarda da Asyalı ve Ortadoğulu göçmenler hem kara para aklayıcısı hem de çocuk tacizcisi olarak gösteriliyor. Örnek vakada, Türk suçlu, Çinli bir tefecinin boğazını kesen bir gangster olarak görülüyor. Sık sık, bazen de 13 yaşındaki kızlarının önünde, Hindu kız arkadaşına tecavüz ediyor. İnancına aykırı olduğunu bildiği halde kız arkadaşını sığır eti yemeye zorluyor. Eğitim materyalinde kendisini ‘Müslüman’ diye tanımlayan Türk’ün şeriat yasaları uyarınca kendisinde, ailesini disiplinden geçirme ve istediği zaman cinsel ilişkiye girme hakkı olduğunu söylediği belirtiliyor. Aynı kişi, ‘Kıbrıslı Rum komşularına ırkçı hakaretlerde bulunmak’ ve ‘“sırf gülmek için engelli oğullarını, tekerlekli sandalyeden yuvarlamakla’ suçlanıyor.

Polis teşkilatından Türk toplumuna büyük saygısızlık

TPA Başkanı komiser Eren Emin

Haberin Devamı

‘EĞİTİM MÜFREDATINDAN KALDIRILDI’
Metropolitan Türk Polis Derneği (TPA) Başkanı komiser Eren Emin, ırkçı eğitim materyallerinin eğitim müfredatından kaldırıldığını söyledi. Emin, “Yöneticilerimiz bu konuyu görüşmek için buluşacak ve teşkilat yönetimiyle de görüşeceğiz. Türk toplumundaki üzüntüyü ve öfkeyi anlıyoruz. Teşkilat yönetiminden bu vakanın eğitim müfredatından kaldırıldığı teyidini aldık” dedi.

Polis teşkilatından Türk toplumuna büyük saygısızlık

Barones Meral Hüseyin Ece

Haberin Devamı

İngiltere Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası’nın Türk asıllı üyesi Barones Meral Hüseyin Ece de bu durumun asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Ece, “İçişleri Bakanı ile görüşmelerin devam ettiğini, önümüzdeki günlerde de göreve yeni başlayan Londra Emniyet Müdürü ile görüşeceğini ifade etti.

 

BAKMADAN GEÇME!