Polis şiddeti protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Polis şiddeti protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 10:17

Almanya’nın Mannheim kentinde polis şiddetiyle bir kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle dün akşam saatlerinde kent merkezinde gösteriler düzenlendi. Aynı şekilde Frankfurt ve Heidelberg’de de toplanan bir grup, polis şiddeti ve ırkçılığa karşı gösteri yaptı.

Haberin Devamı

MANNHEIM’da akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerindeki döviz ve pankartlarla olayın yaşandığı Marktplatz’a yürüyerek polis şiddetini protesto etti. Göstericiler, Hanau’da hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının da yer aldığı, ‘Devlet ve Naziler el ele. Bizim yanıtımız ise direnmek’ yazılı pankart taşıdı. Diğer pankartlarda ise polis şiddetinin istisna olmadığını belirten ifadeler yer aldı.

Polis şiddeti protesto edildi
OTOPSİ SONUCU BEKLENİYOR
Öte yandan video görüntülerinde yere yatırıldıktan sonra etkisiz hale getirilen 47 yaşındaki kişiye yumruk atan polis ve diğer polis hakkında soruşturma başlatıldı. Eyalet Kriminal Dairesi, sosyal medyada yayılan görgü tanıklarının çektiği video görüntülerinin incelendiğini ve görüntülerin gerçek olup olmadığının araştırıldığını belirtti. Hayatını kaybeden kişinin otopsiye gönderildiği ve otopsi sonucunun en erken hafta sonuna doğru alınabileceği ifade edildi. Hayatını kaybeden kişinin ise Hırvat vatandaşı olduğu iddia edildi.
Polis şiddeti protesto edildi

Polis şiddeti protesto edildi
LOTTMANN: ‘HERKES ÜZGÜN’
Alman Polis Sendikası (GdP) ise olay sonrası polise yönelik ön yargılı eleştiriler konusunda uyardı. GdP Eyalet Başkanı Gündram Lottmann, bu olayın kullanılarak sosyal medyada polise yönelik nefret ve kin söylemlerinin yayıldığını belirtti. Trajik olayın herkesi üzdüğünü belirten Lottmann, “Herkes üzgün, olaya sebep olan memurlar da çok üzgün. Henüz ölüm sebebini bile bilmiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!