Polis, doğurduğu bebeklerini sokağa terk eden anneyi arıyor

Güncelleme Tarihi:

Polis, doğurduğu bebeklerini sokağa terk eden anneyi arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 12:37

Berlin’de üç yıldır arka arkaya, yeni doğmuş, havluya veya yastığa sarılı bir bebek sokağa terk ediliyor. Üçü de kız olan bebekler, DNA testine göre aynı anneden. Polis üç yıldır aradığı esrarengiz kadını bulamıyor.

Haberin Devamı

ALMAN gazetesi Süddeutsche Zeitung’un haberine göre üç bebek de Avrupalı görünümlü. Emma, Lilo ve Hanna adı verilen bebekler, gençlik dairesinde ve bakıcı ailede büyüyor.
Emma 2015 sonbaharında bir köşeye bırakılmış. Lilo şans eseri son anda bulunmuş. 2016’da akşam üzeri kanlı bir havluya sarılı ve çok düşük bir vücut sıcaklığıyla. Kanda annenin DNA izleri var.
Hanna 2017 Ağustos ayı sonunda bulunmuş. O da kanlı bir havluya sarılı olarak bırakılmış. Kanda aynı annenin DNA izleri bulunuyor.
Üç çocuk da farklı yerlere bırakılmış ama bırakılan yerler birbirine yakın. Şehrin kenarında, insanların geçtiği, ancak çok kalabalık olmayan yerler. Böylece anne hem çocuklarının birileri tarafından bulunmasını, diğer yandan çocuğunu bırakırken, birileri kendisini görsün istiyor. Bugüne kadar anneyi çocuğunu bırakırken gören yok. Bir kadın üç kez arka arkaya hamile kalıyor ama çocuğu yok. Kimsenin de dikkatini çekmiyor.

Haberin Devamı

1600 GİZLİ HAMİLE
Bu arada her yıl Almanya’da bin 600 hamile kadın hamileliğini gizliyor. Bunlar genellikle daha çok genç yaşta hamile kalmış, birlikte olduğu erkeğin bir daha ilgilenmediği genç kızlar. Bu yolla anne adayı olanların büyük çoğunluğu zamanında doğum için hastaneye geliyor, çocuğunu evlatlık bırakıyor veya kendi büyütüyor. Her yıl 20 ile 40 civarında yeni doğan çocuk ölüyor. Ya annesi doğumdan hemen sonra öldürüyor ya da bir kenara bırakıp gidiyor. Kimse görmediği için çocuk hayatını kaybediyor.
Bu üç çocuk da polis bir esrarengiz olayla karşı karşıya. Belki çocuğun annesi hamile kalmak istemiyor. Belki bir yerde zorla tutuluyor. Polis her şey mümkün diyor. Bebekleri anonim olarak bırakmak için bebek kutuları var. Niçin bebek kutularına bırakmıyor? Polis de bu sorulara cevap arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!