Pilotlar grevde, yolcular perişan

Güncelleme Tarihi:

Pilotlar grevde, yolcular perişan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 15:14

Alman hava yolu şirketi Lufthansa pilotlarının grev kararı nedeniyle ülke genelinde yüzlerce sefer iptal edilirken, 130 binden fazla yolcu bu iptallerden etkilendi.

Haberin Devamı

Almanya’da en çok uçak seferlerinin yapıldığı Frankfurt, Münih, Berlin ve Stuttgart başta olmak üzere ülkenin çeşitli kesimlerindeki hava limanlarında bu sabah çok erken saatlerde başlayan grev nedeniyle tam bir kaos yaşandı. Sadece Münih havaalanında Lufthansa’nın 250 seferinden 100’den fazlası iptal edildi. Henüz bir sayı verilmezken, Frankfurt ve Berlin’in yanı sıra diğer hava alanlarında da iptaller olduğu açıklandı. Gün içinde toplam 800’ün üzerinde seferin iptal edildiği ve bundan 130 binden fazla yolcunun etkilendiği belirtildi. Lufthansa’dan bilet alan bazı yolcular başka şirketlere ait uçaklarla seyahat etme şansı bulsa da bilet bulamayan on binlerce yolcu evlerine geri dönmek zorunda kaldı. Lufthansa’nın yan kuruluşu Eurowings ile sendika arasında toplu sözleşme görüşmeleri devam ettiği için grevden Eurowings uçuşları etkilenmedi.

Haberin Devamı

Pilotlar grevde, yolcular perişan

‘PAZARLIK MASASINDA ÇÖZÜLMELİ’
Lufthansa seferlerinin iptal edilmesine yolcular tepki gösterdi. “Lufthansa’nın devlet tarafından sübvanse edilmesini anlamakta zorlanıyoruz. Pilotlarına istedikleri aylığı vermediği için bizler de zor durumda kalıyoruz. O zaman bizim paralarımız Lufthansa’ya beden verilsin?” diye eleştirenler oldu. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz de grevi eleştirdi. Aynı zamanda CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı olan Merz, “Ücret sorunu pazarlık masasında çözülmeli, yolcuların sırtından değil” dedi.

Pilotlar grevde, yolcular perişan

Pilotlar grevde, yolcular perişan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!