Paris'teki market saldırısında 4 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Paristeki market saldırısında 4 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 09:37

Fransa'nın başkenti Paris'te Musevilere ait bir markete silahlı saldırı düzenleyen Amedi Coulibaly'le bağlantılı oldukları şüphe edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Fransa'da Charlie Hebdo saldırısından sonra Musevilere ait bir markete yapılan saldırıyla ilişkisi olduğundan şüphelenilen 4 kişi gözaltına alındı.

Fransız basını, adli kaynaklara dayandırdığı haberde, markete saldıran Amedi Coulibaly'le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Zanlılar arasında bir kadın jandarmanın bulunduğunu ve bu kişinin gözaltına alınan diğer bir şüphelinin kız arkadaşı olduğu kaydedildi.

Sonradan Müslüman olduğu öğrenilen ve şubat ayında meslekten men edilen kadın jandarmanın, erkek arkadaşına yardım etmiş olabileceği belirtildi.

Coulibaly'e lojistik destek sağladıkları gerekçesiyle ocak sonunda da 4 kişi mahkemeye sevk edilmişti. Charlie Hebdo'ya saldıran Kouachi kardeşlerin yakını olan 3 kişi de Bulgaristan'da ve Türkiye'de yakalanarak Fransa'ya iade edilmişti.

Saldırı sırasında markette olduğundan şüphelenilen Coulibaly'nin kız arkadaşı Hayat Boumeddiene'nin ise saldırıdan hemen sonra Suriye'ye gittiği ortaya çıkmıştı.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün art arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda Kouachi kardeşler ve Coulibaly ölü ele geçirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!