Oyun tutkunları Köln'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Oyun tutkunları Kölnde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 11:44

Oyun fanatiklerinin merakla beklediği dünyanın en büyük dijital oyun fuarı Gamescom, Köln'de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük dijital oyun fuarlarından Gamescom önceki gün kapılarını basına ve sektör temsilcilerine, dün ise ziyaretçilerine açtı.

Oyun tutkunları Kölnde buluştu
Geçtiğimiz yıl 340 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl bu rakamın aşılıp katılımcı rekorunun kırılacağı tahmin ediliyor. Dünyanın en büyük oyun ve oyun konsolu üreticileri de fuarda yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Oyun fanatikleri ise sevdikleri oyunların yeni versiyonlarını ilk kez oynayabilmek için saatlerce kuyruk beklemeyi göze alarak stantların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Türkiye'nin 7 firma ile temsil edildiği fuar 17 Ağustos Pazar akşamına kadar oyun fanatikleri tarafından gezilebilecek.

30 MİLYON KİŞİ OYUN OYNUYOR

Almanya'da yaklaşık 30 milyon kişi akıllı telefonda veya tablet bilgisayarda oyun oynuyor. Bilgisayar veya video oyunu oynayan 40 yaşın üzerindeki kesimde de belirgin bir sayısal artış var.. Daha başlamadan 300 binin üzerinde fuar biletinin satıldığı Gamescom'da ziyaretçi rekoru kırılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda pek çok ödül alan, milyonlarca oyun fanatiğini peşinden koşturan ve fuarın en çok ilgi gören firmalarından Frankfurt merkezli üç kardeşin kurduğu Crytek'in sahiplerinden Avni Yerli, şunları söyledi:

TEKNOLOJİ BİZİM KALBİMİZ

“Bu yıl fuarda iki yeni ürünümüzü görücüye çıkarıyoruz. Birincisi Arena of Fate, diğeri ise pc için Ryse. Bu sektör yüzde yüz olarak artık dijital ve online yönüne gidiyor. Zamanla bütün sektör tamamen değişecek, yatırımlar artacak ve çekişme daha da artacak. Başarımızın sırrı, sonuçta biz bir aileyiz, aile şirketimizi yönetiyoruz. Bu yüzden aramızda sonsuz güven var, bu güveni kendi takımımıza da aşılamaya çalışıyoruz ve bu prensiplerle tüm şirketi yönetmek istiyoruz. Teknolojik bakımdan her yıl ödül alıyoruz. Sonuçta Crytek'in kalbi teknoloji yani bütün oyunları en son teknolojiyle hazırlıyoruz. Bizim yıllardır yaşadığımız strateji değişimi bu yıl çok daha fazla belli oluyor, oyunlarımızın çoğunu çoktan online ve multiplay oynanacak şekilde çıkardık. Warface oyunumuz Türkçe, Arena of Fate'in Türkçesi çıkacak, tüm oyunlarımızın Türkçe çevirisini yapmayı planlıyoruz.”

Oyun tutkunları Kölnde buluştu


TÜRKİYE PAZARI HIZLI BÜYÜDÜ

Crytek İstanbul Genel Müdürü Serhat Bekdemir ise Türkiye'nin free to play yani ücretsiz oyun modelini Avrupa'dan önce benimsediğini, Türkiye'deki büyük oyuncu potansiyelin batılı firmalar tarafından yeni fark edildiğini ve Türkiye pazarının çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!