Orban ile birlikte Avrupa’yı yönetme hayali kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Orban ile birlikte Avrupa’yı yönetme hayali kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 12:12

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, 23-26 Mayıs 2019’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine atıfta bulunarak, “Eminim ki birkaç ay içinde Viktor Orban’la birlikte kendimizi Avrupa’yı yönetirken bulacağız” dedi.

Haberin Devamı

İTALYA ANSA ajansının haberine göre, Matteo Salvini, AB Güvenlik ve Göç Toplantısı’na katılmak için gittiği Viyana’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AP hakkında yaptırım prosedürü açılması çağrısı yapan raporu onaylayan Macaristan’a destek veren Salvini, gelecek sene yapılacak AP seçimlerine atıfla “Eminim ki birkaç ay içinde (Macaristan Başbakanı) Viktor Orban’la birlikte kendimizi Avrupa’yı yönetirken bulacağız. Macaristan hükümetine ve halkına yönelik yaptırımlar siyasi bir eylem, değişmeyi kabul etmeyen sol görüşlü Avrupa’nın bir çılgınlığı” dedi.

‘ALMANYA YARDIM EDERSE’
Almanya ile ülkesi arasında göçmenlerin dönüşüne ilişkin muhtemel anlaşmaya da değinen Salvini, AB’nin Akdeniz’de insan kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele için başlattığı ‘Sophia Operasyonu’nun’ şartlarının revizyonuyla ilgili Almanya’nın yardım etmesi halinde anlaşmayı imzalayacaklarını söyledi.
Almanya’nın kabul edeceği her bir kurtarılan göçmen için bir tanesini geri gönderebileceklerini vurgulayan Salvini, “Almanya, bize Sophia misyonunun kurallarını değiştirmek konusunda yardım ederse, anlaşma imzalanacak. Çünkü Renzi hükümeti (önceki hükümetin büyük ortağı sol görüşlü Demokrat Parti’nin eski lideri Matteo Renzi) yüzünden, Sophia misyonuyla 45 bin kişi İtalya’da karaya çıktı. Anlaşmayı imzalamaya hazırım ama bizim için de faydalı olmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!