‘Onur Ödülü’ Şerif Gören ve Michael Verhoeven’e

Güncelleme Tarihi:

‘Onur Ödülü’ Şerif Gören ve Michael Verhoeven’e
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 11:14

27’nci Türkiye Almanya Film Festivali, 10 Mart 2023 Cuma akşamı görkemli bir galayla açılacak. Şerif Gören ve Michael Verhoeven’e sinemanın kültürler arası diyaloğa verdikleri uluslararası katkılarından dolayı açılış gecesi ‘Onur Ödülü’ verilecek.

Haberin Devamı

AÇILIŞ galasına Şerif Gören, Michael Verhoeven, PEN Türkiye Başkanı, yazar ve senarist Zeynep Oral, yönetmen Biket İlhan, müzisyen ve oyuncu Melike Demirağ, Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Prof. Dr. Julia Lehner ile Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Genel Sekreteri Klaus Eder katılacak. Festivalin açılış filmi, yönetmenliğini Şerif Gören’in yaptığı, başrolde Türkan Şoray’ın oynadığı ‘On Kadın’ filmi olacak. Festival Başkanı Adil Kaya ve yönetmen Ayten Akyıldız’ın ortak yaptığı açıklamada şöyle denildi:

‘Onur Ödülü’ Şerif Gören ve Michael Verhoeven’e

Ayten Akyıldız, Adil Kaya

“Yaptıkları filmlerle her zaman yaşadıkları toplumların gerçeklerine ayna tutmayı başarmış ve zamanın ruhunu en iyi şekilde yansıtan iki uluslararası büyük sinema ustası Şerif Gören ve Michael Verhoeven’i ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Her iki yönetmen de filmleriyle kendi ülkelerindeki durumları eleştirel ve sanatsal bir gözle beyazperdeye taşıyarak ülkelerindeki toplumsal gelişmeye fevkalade katkılarda bulunmuşlardır. Yarışmalar, güncel filmler, Şerif Gören ve Michael Verhoeven’den seçkiler, sanatçı söyleşileriyle ve müzik akşamlarıyla iki ülkeyi buluşturan çok güzel bir festival olacak.”

 

BAKMADAN GEÇME!