Önemli olan boyu değil güzelliğiymiş

Güncelleme Tarihi:

Önemli olan boyu değil güzelliğiymiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 00:00

İsviçreli bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma kadınların bir erkeğin penisinde en önemli bulduğu özelliğin “genel estetik” olduğunu, penis boyunun ise önem sıralamasında ancak altıncı olduğunu ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Zürih Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nden doktorlar, idrar deliğinin penisin ucunda değil, aşağı bir bölgesinde yer almasına neden olan hypospadias adlı doğum bozukluğunun cinsel yaşam üzerindeki etkilerini ortaya çıkartmak üzere gerçekleştirdikleri araştırma kapsamında 105 kadına ideal ve çekici kabul ettikleri penis tipi ile ilgili bir dizi soru yöneltti.

Kadınlara bir penisin güzelliğinde penis boyu, penis kalınlığı, testis boyu, testis görünümü, sünnet derisinin şekli, penis derisinin görünümü, kasık kıllarının görünümü ve genel estetiğin ne denli önemli olduğunu soran doktorlar, katılımcılardan bu özellikleri önem sırasına dizmelerini istedi.

Araştırmaya katılan kadınların büyük bir çoğunluğu bir penisin güzel olup olmadığına ilk olarak “genel estetiğine” bakarak karar verdiklerini söylerken, onlar için en önemli ikinci özelliğin kasık kıllarının görünümü olduğunu belirtti.

Önem sıralamasında penis kalınlığı ve penis derisinin görünümünü üçüncü sıraya koyan kadınlar, penis uzunluğunun ise bir penisin güzel olup olmadığına karar vermelerinde çok da etkili olmadığını belirtip bu özelliği 6. sıraya yerleştirdi.

Haberin Devamı

Araştırma sonuçları Journal of Sexual Medicine isimli akademik dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!