Flick'ten başarılısı yok

Güncelleme Tarihi:

Flickten başarılısı yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2020 14:09

Hansi Flick beklediği fırsatı 54 yaşında yakladı. Geç gelen şansı iyi kullandı. Geçen yıl kasım ayında başına geçtiği Bayern Münih ile 48 resmi maça çıkan Teknik Direktör Flick, büyük başarıya imza attı. 48 maçın 42'sinde takımını galibiyete taşıdı. 2020 yılında sadece bir maç kaybetti. Geçtiğimiz eylül ayında Hoffenheim'a 4-1 yenilen maç dışında koca bir yıl hiç kaybı yok. Beş kulvarda kovaladığı beş kupayı da takımına kazandırdı.

Haberin Devamı

FIFA 2020 Yılın Teknik Direktörü seçmese bile aldığı başarılarla futbol tarihi onu 2020 yılının en iyisi olarak yazacaktır. Almanya'da en çok okunan futbol dergisi Kicker de Flick'i 'Yılın Adamı' ilan etti. Bayern Münih Kulüp Başkanı Karl Heinz Rummenigge elde edilen başarıyı “Bundan daha iyi olamaz” sözleriyle tanımladı. Bayern Münih yıldızı Thomas Müller ise Flick'in göreve gelmesiyle takımın havasının değiştiğini belirtirken “2019 yılının sonbaharında biz başarı yakalayacak havada değildik. Bir anda değiştik” dedi.

Hansi Flick, 2021 yılının ilk sınavını 2 Ocak'ta verecek. Lig lideri Bayern Münih, son sıralarda yer alan Mainz ile oynayacak. Bayern Münih hazırlanan maç programına göre Şampiyonlar Ligi, DFB Kupası ve Bundesliga maçları hesaplandığında İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline kadar en fazla 35 resmi maça çıkacak. Flick, 2020 yılında gösterdiği başarıyı tekrarlarsa 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak finale de takımını taşıyabilecek. Elde ettiği başarılardan çok önünde kazanacağı kupalara göz diken 55 yaşındaki Flick “Başarı kira gibidir. Her zaman ödersiniz. Önemli olan bundan sonraki başarılar” sözleriyle gözünü hep geleceğe çevirdiğinin mesajını verdi.

BAKMADAN GEÇME!