Olympia kurbanları unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Olympia kurbanları unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 10:38

Almanya’nın Münih kentindeki Olympia Alışveriş Merkezi’nde (OEZ) 2016’da gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren 9 kişi için 2 ayrı anma töreni düzenlendi. İlk anma töreni Münih Türk Dernekler Birliği, DİTİB Güney Bavyera temsilciliği, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ve Münih Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlendi.

Haberin Devamı

ANMA töreni kurbanlar için yapılan anıta çelenk bırakılarak başladı. Daha sonra imam Hamza Gökdere tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla devam etti. Ardından İsmail Pamuk (UID), Başkonsolos Mehmet Günay ve kurbanlardan Sevda Dağ’ın yakını Uğur Dağ birer konuşma yaptı. Konuşmalarda terör lanetlenirken en önemli şeyin insanı sevmek ve saygı duymak olduğu belirtildi, terör ve ırkçılığın bir insanlık suçu olduğu vurgusu yapıldı. İlk anma töreninden iki saat sonra birkaç kişi özel bir organizasyonla tekrar anma töreni düzenledi. Burada yapılan konuşmalarda da terör lanetlendi.
18 yaşındaki İran asıllı Alman vatandaşı Ali Sonnoly, 22 Temmuz 2016’da Olympia Alışveriş Merkezi’nde silahlı saldırı gerçekleştirmiş, 3’ü Türkiye kökenli (45 yaşındaki Sevda Dağ, 15 yaşındaki Selçuk Kılıç, 17 yaşındaki Hüseyin Payıcık) 9 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırgan ise olaydan yaklaşık bir saat sonra intihar etmişti. Olayda 3’ü ağır 16 kişi yaralanmıştı.

Olympia kurbanları unutulmadı

Olympia kurbanları unutulmadı
Olympia kurbanları unutulmadı

 

BAKMADAN GEÇME!