Okyanusta 14. gün: Greta bugün ABD’ye ulaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Okyanusta 14. gün: Greta bugün ABD’ye ulaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2019 11:56

Eylül ayındaki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde konuşacak 16 yaşındaki İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, Atlantik Okyanusundaki 2 haftalık çevre dostu yolculuğun sonunda bugün ABD’nin New York kentine ulaşıyor.

Haberin Devamı

ÇEVRE düşmanı olarak tanımladığı uçaklara binmeyi reddeden İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’in, 14 Ağustos’ta İngiltere’nin Plymouth Limanı’ndan başladığı yolculuğun sonunda bugün ABD’nin New York kentine varması bekleniyor. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde konuşmacı olarak katılacak olan 16 yaşındaki aktivistin, Atlantik Okyanusundaki zorlu yolculuğunun dün tamamlanması bekleniyordu. Fakat Thunberg, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla ufak bir gecikme yaşayacaklarını duyurdu.

Okyanusta 14. gün: Greta bugün ABD’ye ulaşıyor

DUŞ VE TUVALETİ YOK
Genç aktivistin Maliza II isimli duşsuz ve tuvaletsiz yatla devam ettiği yolculukla ilgili yaptığı paylaşımda “13’üncü gün. Nova Scotia’nın güneyinde zorlu deniz. Fakat New York’a varışımız planlanandan biraz daha yavaş olacak ve hava durumundaki güncelleme çarşamba günü varmamızı öngörüyor. Kıyıya yaklaştıkça güncellemeler gelecek” ifadeleriyle New York’a varışlarında yaşanacak gecikmeyi duyurdu.
Tekne, profesyonel bir yarış kaptanı Boris Herrmann ve Malizia ekibinin kurucusu Pierre Casiraghi tarafından kontrol ediliyor. Tekne ekibinden bir kişi, “Rüzgara bağlı olarak değişecek olsa da tahmini varış zamanı, çarşamba veya Perşembe günü” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Okyanusta 14. gün: Greta bugün ABD’ye ulaşıyor

KARBON AYAK İZİ SIFIR
Thunberg’in ekibinde yapılan açıklamaya göre genç aktivist, 23 Eylül’de konuşmacı olarak katılacağı BM İklim Zirvesi’ne katılmak için karbon ayak izi sıfır olan tekneyle yolculuk ederek seyahatinin çevreye etkilerini azaltmayı hedefliyor. Uçakların aşırı karbon salınımı yaptığı ve çevre açısından bir felaket olduğunu öne süren genç aktivist, uçağa binmeyi reddediyor.
Yaklaşık 2 yıldır her hafta düzenlediği protestolarla 16 yaşındaki Thunberg, dünya çapında 100’den fazla şehirde çevreci öğrenciler önderliğinde gelişen bir hareketin sembolü haline geldi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de zirve öncesi dünya liderlerine çağrı yaparak, zirvede sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik somut planlar sunmaya davet etti.

Haberin Devamı

Okyanusta 14. gün: Greta bugün ABD’ye ulaşıyor

BAKMADAN GEÇME!