Okullarda teste son

Güncelleme Tarihi:

Okullarda teste son
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 12:47

Almanya’daki çoğu eyaletlerde okul çocuklarına yapılan rutin koronavirüs testlerinin sona ereceği bildirildi. Ayrıca okullardaki maske takma zorunluluğunun da tamamen sona erdiği duyuruldu.

Haberin Devamı

AYLARDIR okula test yaparak giden çocuklar bundan böyle test yaptırmayacak. Eğitim bakanlıklarından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Paskalya tatilinden sonra ders başı yapan öğrenciler için Bavyera, Baden-Württemberg, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland Pfalz, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein ve Saksonya olmak üzere 7 eyalette test zorunluluğunun kalktığı duyuruldu. Brandenburg, Bremen, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern ve Aşağı Saksonya olmak üzere 5 eyalette de ay sonunda test zorunluluğunun kalkacağı belirtilirken, Hamburg, Berlin, Saarland ve Thüringen eyaletlerinde testlerin ne zaman sona ereceği konusunda henüz bir karar alınamadığı vurgulandı.
Diğer yandan sadece yoğun vakaların bulunduğu Hamburg gibi bölgelerde uzatılan maske takma zorunluğunun da bundan böyle uygulanmayacağı bildirildi. Test ve maske takma zorunluğunun iptal edilmesi, Eğitim Sendikaları ve Okul Birlikleri tarafından tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Federal Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz Peter Meidinger, sağlık sorunlarının ciddiye alınması gerektiğine dikkati çekerek, çok sayıda lise öğrencisinin okullardaki sağlık endişesi nedeniyle evde kaldıklarından sınavlarına hazırlanmada zorluk çektiklerini vurguladı. Eğitim Sendikası (GEW) Başkan Yardımcısı Andreas Keller de maskelerden sonra test iptalini sorumsuzluk olarak yorumladı. Almanya’da ilk, orta ve liseye giden öğrenciler haftada en az 3 kez koronavirüs testi yaptırmak zorundaydı.

BAKMADAN GEÇME!