Okullar düzenli eğitime hazır mı

Güncelleme Tarihi:

Okullar düzenli eğitime hazır mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2020 12:32

Almanya’da yaz tatili sonu ve okullarda ders başı korona gölgesinde düzenli eğitime eyaletlerin ne kadar hazır oldukları tartışmalarını alevlendirdi. Federal Eğitim bakanı Anja Karliczek, hijyen kurallarının önemini vurguladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bazı eyaletler bu hafta ders başı yapıyor. Berlin ve Schleswig Holstein Eyaletleri’nde pazartesi günü okullar başlıyor. Korona gölgesinde sınıflarda düzenli dersler mümkün mü tartışmaları ise dinmiyor. Her eyalet kendi eğitim sisteminden sorumlu olduğu için hijyen koşulları üzerine farklı uygulamalar söz konusu. Bazı eyaletler sadece okul içinde, avluda maske taşınmasını yeterli bulurken, bazı eyaletler derslerde de maske şartı planlıyor. Federal Eğitim Bakanı Anja Karliczek, 1.5 metre sosyal mesafenin sağlanamadığı yerde maske taşıma şartı getirilmesini talep etti.

Okullar düzenli eğitime hazır mı
DÜZENLİ DERS
Tatilden dönen veliler çocukların düzenli derslere başlamasından yana. Korona nedeniyle düzenli dersler yapılamadığı ve dijital derslerle yetinildiği için öğrencilerin ders başı yaparak eğitim açığını gidermesi isteniyor. Federal Eğitim Bakanı Karliczek, Franfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesine verdiği demeçte “Bazı öğrencilere dijital ders biçimiyle iyi ulaşamadık” dedi. Federal Eğitim Komisyonu Başkanı Ernst Dieter Rossmann (SPD), yeni ders yılının federal eğitim için bir sınav olacağını söyledi ve eyaletleri okullarda hijyen uygulamasında ortak hareket etmeye çağırdı.

Haberin Devamı

SAĞLIĞIN KORUNMASI İLK SIRADA
Eğitim komisyonu Başkan Yardımcısı Sybille Benning (CDU), “Bizim tanıdığımız bir okul eğitimine şimdilik bir dönüş olmayacak. Çünkü sağlığın korunması ilk sırada geliyor. Ama hijyen kuralları altında okullarda derslere başlanmasının önemi büyük” diye konuştu. Schleswig Holstein Eyaleti Eğitim Bakanı Karin Prien, eyaletler arasında okullarda kim daha sıkı hijyen kuralı uygulayacak yarışmasına karşı uyardı.

BAKMADAN GEÇME!