‘O Ses’ dolandırıcı mı

Güncelleme Tarihi:

‘O Ses’ dolandırıcı mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 10:08

'O Ses Almanya'nın galibi 28 yaşındaki Severino, yaşlıları dolandırmaktan hakim karşısına çıkacak. Severino'nun dolandırıcılıktan üç hafta hapiste kaldığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Almanya geçen cumartesi günü 'O Ses Almanya' yarışmasının heyecanını yaşadı. Üç finalistten hangisinin birinci olacağı merak konusuydu. Yarışmayı Severino Seeger (28) kazandı. 1 milyon Euro para ödülü aldı, bir de albüm çıkarmak için sözleşme imzaladı. Ancak, büyüleyici sese sahip Severino'nun daha önce işlediği suçlar nedeniyle hakkında açılan bir dava olduğu ortaya çıktı. Hatta genç şarkıcının soruşturma süresince üç hafta tutuklu kaldığı da öğrenildi.

Yaşlıları dolandırdığı iddia edilen Severino, 2 Haziran'da hakim karşısına çıkacak. Mahkeme kararını ise 10 Haziran'da verecek. Severino ile birlikte, aynı suçu işlediği iddia edilen diğer sanıkların tümünün ceza aldığı belirtildi. Severino'nun yargılanmasının ise önce mahkeme hakiminin hastalanması, ardından da yarışmanın devam etmesi nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Severino, yaşlılara telefon ederek, çeşitli nedenlere kandırıp parasını almakla suçlanıyor. Kimi yaşlıları, evlerinde bulunan paranın sahte olduğunu ve gerçeğiyle değiştireceğini söyleyerek kandırdığını, kimilerini de hesaplarından para gönderilmesi gerektiğine ikna ederek banka kartlarını alıp hesaplarından para çektiği tespit edildi. 80 yaşının üzerindeki yalnız kadınlar dolandırılarak alınan para miktarının ise 20 bin Euro civarında olduğu sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!