Nürnberg’de yardım ve kutlama balosu

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’de yardım ve kutlama balosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 12:27

Nürnberg Türk-Alman Engelliler Entegrasyon Derneği’nin Dünya Engelliler Haftası’nda düzenlediği yardım balosu, büyük ilgi gördü. Her kesimden insanı bir araya getiren geceye sanatçılar Gökhan Güney ve Yunus Bülbül renk kattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinin köklü kuruluşlarından Nürnberg Türk-Alman Engelliler Entegrasyon Derneği (TİM), Dünya Engelliler haftasını geç ama görkemli şekilde kutladı. Kamile Erdemir’in başkanı oldu 30 yıllık geçmişe sahip derneğin Evangelische Gemeindehaus salonunda düzenlediği kutlamaya Türk ve Alman engellilerin yanı sıra Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül ile eşi Hülya Kül, Konsolosluk Sekreteri Zehra Yakan, Din Hizmetleri Ataşesi Furat Gökçebay, Kuzey Bavyera DİTİB Başkanı Hasan Aslan, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı, Kuzey Bavyera MÜSİAD Başkanı Emin Bayram, Üye Kadir Bozkurt, Kuzey Bavyera UETD Başkanı Yılmaz Deliduman, TİAD Başkanı Aydın Yüksel, üyeler Dr. Ali Aydın, Ahmet Can, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır, SPD Nordostbahnhof Başkanı Abdurrahman Gümrükçü ve 200’ü aşkın davetli katıldı.

Haberin Devamı

Nürnberg’de yardım ve kutlama balosu

BAŞKONSOLOS: SİZİ HEP TAKDİR ETTİM
TİM’in kurucusu ve Başkanı Kamile Erdemir, kendi oğlunun da engelli olduğunu belirterek, “Aşılmayacak engel yoktur. yeter ki ben değil biz diyelim” diyerek geceye katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül de kentte göreve başladığında ilk ziyaretinin TİM’e olduğunu anımsatarak, “Çalışmalarınızı hep takdirle karşıladım” dedi.

Nürnberg’de yardım ve kutlama balosu

ŞARKILAR GÖKHAN GÜNEY VE YUNUS BÜLBÜL’DEN
Sanatçılar Yunus Bülbül ve Gökhan Güney de şarkıları ile tüm salonu coşturdu. Yunus Bülbül, teyevizyon programı ‘Avrupa Yolcuları’ için de çekimler yaptı. Morock orkestrası, engelli sanatçı Erntoan Chousein, Dilay ve Edvin çifti de yaptıkları müzikle geceye renk kattı. Engelliler yararına 6 bin euro bağış toplandı.

BAKMADAN GEÇME!