Nürnberg’de Commerzbank’a kimyasal mektup!

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’de Commerzbank’a kimyasal mektup
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 10:22

Nürnberg, Fürther Strasse’de Commerzbank’a gönderilen mektup açıldığında patladı. Yapılan saldırının ardından, Orta Frankonya’daki polis merkezi saldırganın peşine düştü. Polis, müşterileri ve çalışanları diğer tehlikeli posta gönderileri konusunda uyardı. Mektubu kimliği belirsiz bir kişi üstlendi ve para istedi.

Haberin Devamı

COMMERZBANK şubesinin Fürther Strasse’deki postanesine, dışarıdan fark edilir bir çerçeveye sahip, A5 formatında bir zarf teslim edildi. 63 yaşındaki bir çalışanın sabah saat 08.00 sıralarında mektubu açmasıyla zarfta kimyasal bir reaksiyon meydana geldi ve bir anda alev aldı. Alevden etkilenen çalışana acil servis ekipleri müdahale etti. Kadın şans eseri ciddi yara almadı.

PARA İSTEDİ
Bavyera Eyaleti Kriminal Polis Ofisi’nden (BLKA) uzmanlar, mektubu inceledikten sonra, sevkiyatın kasten ateşlendiğini düşünüyor. Bu arada saldırı mektubunu hazırlayan kişi, Commerzbank’a ihbarda bulunarak para istedi. Talebine uyulmaması halinde başka tehlikeli mektuplar göndermekle tehdit etti. Polis, şüpheli gönderilerin son derece dikkatli bir şekilde ele alınmasını ve hiçbir koşulda açmaya çalışılmamasını ve gerekirse hemen polisin acil durum numarası 110'un kullanılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!