Nurnberg Film festivali sanatcilari onuruna resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Nurnberg Film festivali sanatcilari onuruna resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 11:22

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde devam eden 20. Türk-Alman Film festivali kapsamında sanatçılar onuruna bir resepsiyon verildi.

Haberin Devamı

Ev sahipliğini Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya ve Büyük Şehir belediyesi Başkan yardımcısı Christian Vogel’in yaptığı kokteylde, sanatçı ve yönetmenlerden Zeki Demirkubuz, Sema Poyraz, Nilüfer Açıkalın, Tilbe Savan, Devin Özgür Çınar, Rıza Sönmez, Suavi Eren, Vedat Erincin, Nihan Belgin, Alman Parti temsilcileri ve özel davetliler hazır bulundu. Belediye güzel salonunda davetlilere hitap eden Başkan Yardımcısı Christian Vogel, film festivalinin önemine değinerek, "Burada halkların dostluğuna şahit oluyoruz" dedi.

Başkonsolos Asip Kaya da festivali desteklerini ifade ederek, hoş görü ve barışın önemli olduğunun altını çizdi. Kaya, İslam ve yabancı karşıtı hareketlere de değinerek "Keşke karşı gelenler burada olsalardı ve bizleri yakından tanısalardı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kısa film yarışması jüri başkanı ve oyuncu Sema Poyraz belediye şeref defterini imzaladı. Ardından Pamukkale lokantası sahibi Şaban ustanın hazırladığı pasta film festival başkan Adil Kaya, Yönetici Ayten Akyıldız, Başkonsolos Asip Kaya, Belediye başkan Yardımcısı Christian Vogel ve Sema Poyraz tarafından kesildi. Davetlilere geleneksel Türk yemekleri ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!