Nürnberg-Antalya kardeÅŸliÄŸi 25 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2022 11:50

1997’de Antalya Cam Piramit’te dönemin Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ludwig Scholz ile dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı tarafından imzalanan Nürnberg–Antalya kardeş şehir ilişkisisin 25’inci yıl kutlamaları kapsamında, Nürnberg Belediyesi Uluslararası ilişkiler Daire başkanı Christine Schüssler, Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Dernek Başkanı Rıza Özlek ile Denetim Kurulu Başkanı Susanne Schineehorst ve ‘IN-SAN eV’ yönetim kurulu, Nürnberg’deki Mevlana lokantasında bir araya geldiler.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA, ilk olarak 4 Mart’ta Antalya Belediye Başkanı Muhitin Böcek’in davetlisi olarak kalabalık bir heyetin Antalya’ya gideceği belirtildi. Nürnberg Belediye Başkanı Markus König’in başkanlındaki heyette, meclis üyelerinin yanı sıra IN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek de yer alacak. IN-SAN’ın önerisiyle geçen yıl büyük bir orman yangını geçiren Antalya’ya yeniden ağaçlandırma fonundan yararlanması için kardeş şehrin önerileri doğrultusunda çalışma yapılacak.

Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında

Nürnberg Belediyesi, kardeş şehir ilişkisinin başlamasından sonra 1999’da Antalya’ya iki adet tramvay hediye etmişti. Tramvaylar halen Antalya’da 5 kilometrelik bir parkurda nostalji tramvayları adı altında turistik gezi yapıyor.

Haberin Devamı

Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında

Kardeş şehir ilişkilerinin başlamasının ardından Nürnberg’de ikamet eden Antalyalı bir grup vatandaşımız, havaalanı yakınlarındaki Pınarlı mahallesinde ‘Site Nürnberg’i hayata geçirmişlerdi. Yapılan toplantıda, Daire Başkanı Christine Schüssler, Antalya Koordinatörü Stefanie Wimmer, Rıza Özlek, Susanne Schneehorst ile yönetim kurulu üyeleri Hatice Can Schimith, İclal İyidinç ve Cihan Kente hazır bulundu.

Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında
Antalya ile Nürnberg arasındaki kardeş şehir anlaşması Hasan Subaşı ve Ludwig Scholz tarafından 1997 yılında yapılmıştı.

Â

Nürnberg-Antalya kardeşliği 25 yaşında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!