NSU kurbanı Süleyman Taşköprü Hamburg’da anıldı

Güncelleme Tarihi:

NSU kurbanı Süleyman Taşköprü Hamburg’da anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 13:28

Almanya’da ırkçı terör çetesi NSU’nun üçüncü kurbanı Süleyman Taşköprü, katledilişinin 15. yılında Hamburg’da anıldı.

Haberin Devamı

NSU kurbanı Süleyman Taşköprü Hamburg’da anıldı

Altona’nın merkezindeki Spritzenplatz Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine, 23 Kasım 1992’de Mölln’de neonazilerin kundakladığı evde ablası, babaannesi ve kuzenini kaybeden, kendisi ise ağır yaralı kurtulan İbrahim Arslan da katıldı.

Aynı NSU cinayetlerinde olduğu gibi Mölln saldırısı sonrasında da polis ve devletin ailelerini suçlayıp zan altında bıraktığını belirten İbrahim Arslan, “Kundaklamayı neonazilerin yaptığı ortaya çıkana kadar mağdur edildik. Almanya’da ciddi boyutta ırkçılık var. Biz, ırkçılık kurban ve mağdurları el ele vererek tepkimizi göstermeliyiz” dedi.

KARDEŞİME ÇOK GÖRDÜLER

Haberin Devamı

Etkinlikte, Süleyman Taşköprü’nün ablası Ayşen Taşköprü’nün hazırladığı bir yazı okundu. Yazıda, ailenin, birilerinin kendileri adına konuşmasından bıktığı belirtilerek, şöyle denildi: “Kimse acımızı kendisine malzeme yapmasın. Siyasetçilerin demeçleri, basındaki manşetler bizlere açıkçası hiç inandırıcı gelmiyor. Onların amacı, bizim acımızı paylaşmaktan ziyade kendi vicdanlarını rahatlatmak. Ciddi olsalardı kardeşimin adının katledildiği Schützenstrasse’ye verilmesini çok görmezlerdi. Onun yerine sanayi bölgesinde ufacık bir sokağa adı verildi.”

Ayşen Taşköprü’nün hazırladığı yazıyı önce Süleyman Taşköprü okumaya başladı. Ancak bu sırada gözleri dolan ve okumaya devam edemeyen Tapköprü’nün yerine metni başka biri okudu.

NSU kurbanı Süleyman Taşköprü Hamburg’da anıldı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!