NSU davasının başsanığı Beate Zschaepe ile ilgili şok iddia

Güncelleme Tarihi:

NSU davasının başsanığı Beate Zschaepe ile ilgili şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 09:32

10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan sorumlu neonazi terör örgütü NSU davasında yeni gelişme.

Haberin Devamı

Neonazi terör örgütü NSU başsanığı Beate Zschaepe, iki yılı aşkın bir süredir Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde süren davayı yeniden başlatma planından vazgeçmiyor. Üç avukatının görevden alınması talebi mahkemece kabul görmeyen sanık Beate Zschaepe yeni bir atağa daha geçti.

Zschaepe üç avukatı Anja Sturm, Wolfgang Stahl ve Wolfgang Heer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Münih Savcılığı sözcüsü Thomas Steinkraus-Koch, suç duyurusunu doğruladı ve ihbar dilekçesinin cuma günü kendilerine ulaştığını açıkladı.

SUÇLAMA

Zschaepe suç duyurusunda, avukatı Heer'i mahkemedeki açıklamalarında özel bilgileri ifşa etmek ve meslek sırrını ihlal etmekle suçluyor. Beate Zschaepe'ye ihbar dilekçesinde yeni avukatları Hermann Borchet ile Mathias Grasel'in yardım ettiği sanılıyor. İhbar dilekçesinin perşembe günü savcılığa gönderildiği belirtildi.

Zschaepe'nin gizli bilgileri sızdırmakla suçladığı avukat Wolfgang Heer ise suçlamayı “Tamamen temelsiz” olarak niteledi.

Zshaepe'nin avukatları hakkındaki girişimleri davanın akışını tehlikeye soktu. Bu durumda davanın sil baştan yeniden başlaması tehlikesi gündemde. Kurban aileleri avukatlarından Mehmet Daimagüler, sanık Zschaepe'nin girişimlerinin davanın yeniden başlaması veya temyize gitmesi tehlikesini artırdığı uyarısında bulundu. Avukat Daimagüler, dava yeniden başlarsa, sanık Zschaepe'nin serbest bile kalabileceği tehlikesine dikkat çekti ve İnsan hakları sözleşmesine göre sanığın bu kadar uzun süre cezaevinde kalamayacağı maddesine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!