NSU davasında yeni kanıt

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında yeni kanıt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 10:28

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında, başsanık Beate Zschaepe'nin parmak izlerinin, NSU tarafından işlendiği öne sürülen suçların haberlerinin yer aldığı iki gazete kupüründe bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın 168. duruşmasında, Zschaepe'nin parmak izlerinin gazete kupürlerinde bulunduğu yönündeki Federal Suç Dairesi'nin hazırladığı belgeler mahkemeye kanıt olarak sunuldu.

Zschaepe'nin avukatı Wolfgang Stahl, gazete kupürlerinin orijinallerinin mahkemeye sunulmasını ve parmak izinin kupürlerin neresinde bulunduğunun incelenmesini isteyerek, Zschaepe'nin bu kupürleri tesadüfen elinde tutmuş olabileceğini söyledi.

Zschaepe'nin parmak izlerinin bulunduğu küpürlerin Münih'te çıkan "tz" ve Köln'de yayınlanan "Express" gazetelerinden alındığı ve haberlerin 2001 yılında işlenen Habil Kılıç cinayeti ve 2004 yılında Köln'deki bombalı saldırıyla ilgili olduğu bildirildi.

Duruşmada iki polis memuru dinlendi

Duruşmada ayrıca, Chemnitz'te aşırı sağcı bir gruba üye olan ve Federal Savcılığın hakkında soruşturma yaptığı bir kişinin ifadesini alan iki polis memuru dinlendi.

Polis memurları, NSU davasında ifade vermeyi reddeden bu kişinin NSU üyelerine silah verdiği yönündeki suçlamayı kabul etmediğini, konuyla ilgili başka bir şey de söylemediğini ifade ettiler.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygunda, NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu. Söz konusu gazete kupürleri ile örgüte ait bazı eşyalar da bu hücre evinde bulunmuştu.

NSU davası ise 6 Mayıs 2013'te Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde başlamıştı. NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan Zschaepe, tutuklu yargılandığı davada susma hakkını kullanıyor. Mahkemede, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!