NSU davasında yeni belge

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında yeni belge
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 10:06

Neonazi terör örgütü NSU ile aşırı sağcı Ku Klux Klan (KKK) bağlantısı üzerine önemli yeni bir belge ortaya çıktı. Meclis NSU Komisyonu’na göre, bu belge “büyük önem” taşıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA sekizi Türk 10 kişiyi öldüren neonazi terör çetesi NSU ile aşırı sağcı Ku-Klux Klan (KKK) örgütü arasında nasıl bir bağ bulunduğunu çözecek yeni bir belge ortaya çıktı. Alman basınında yer alan haberlerin dayandırıldığı belge, Saksonya Eyaleti istihbaratının arşivindeki gizli dosyalar arasında iki hafta önce bulundu. Belgeye göre, eyalet istihbaratı Baden Württemberg Eyaleti istihbaratına muhbirlik yapan bir kişinin üçlü NSU çetesiyle ilişkisi olabileceğini belirledi. Achim S. adlı bu kişi Baden Württemberg Eyaleti’nde yaşıyor olmasına rağmen, Saksonya istihbaratının bu kişinin izine nasıl ulaştığı ise henüz bilinmiyor. Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu, belge hakkında Saksonya eyalet meclisinin açıklık getirmesini istedi. CDU’lu milletvekili Clemens Binninger, belgeyi “Büyük öneme sahip” diye niteledi. Komisyon aynı zamanda Saksonya ve Baden Württemberg eyaleti istihbarat teşkilatlarından da bilgi isteyecek.

Haberin Devamı

ACHIM S. KİM
Achim S., Baden Württemberg eyaletinde bir süre polislik yaptı. Achim S. aynı polis teşkilatından bir kişiyle birlikte aşırı sağcı KKK teşkilatının bölgedeki lideriydi ve bu kişi NSU çetesi tarafından Heilbronn’da öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter’in amiriydi. Michele Kiesewetter 25 Nisan 2007’de NSU çetesi tarafından başına sıkılan tek kurşunla öldürülmüştü. Bu tarihe kadar hep Türkleri kurban seçen terör çetesinin polis memuru Kiesewetter’i niçin öldürdüğü sorusu halen aydınlık kazanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!