NATO OLMAZ

Güncelleme Tarihi:

NATO OLMAZ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 10:57

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Merkel, Ankara’da yaptıkları görüşmede, “Mülteci sorununu NATO gündemine getirme” konusunda anlaştıklarını açıklamıştı. Ancak Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, NATO’nun devreye girmesine karşı çıktı.

Haberin Devamı

Brüksell’deki NATO Savunma Bakanları toplantısına gelen öneriye, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier karşı çıktı.

Redaktionsnetzwerk’e konuşan Steinmeier, mülteci kriziyle mücadele kapsamında NATO’nun devreye sokulmasının doğru olmayacağını söyledi.

Steinmeier, “NATO mülteci krizinin yönlendirilmesinde rol üstlenemez” dedi.

Bakan, ancak insan kaçakçılığına karşı etkili mücadeleye NATO’nun keşif çalışmalarıyla katkıda bulunabileceğini kaydetti. Hükümet ortağı SPD’nin Meclis Grup Başkanvekili Rolf Mützenich de öneriyi reddetti.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise Merkel’e destek çıktı. Savunma Bakanı, NATO’nun Türkiye ile Yunanistan arasında deniz yolculuğunu kontrol etmesini, insan kaçakçılarının işini zorlaştırmada çok önemli bir adım olarak niteledi.

Böylece AB dış sınırının daha iyi korunacağını vurgulayan Bakan von der Leyen, Ege’de zaten Almanya’nın komutasında, Türk ve Yunan gemilerinin de bağlı olduğu, NATO’ya bağlı bir Alman gemisinin bulunduğuna işaret etti.

Savunma Bakanlığı sözcüsü de Ege’deki Alman gemisinin deniz trafiğini kontrol etmede destek rolü üstleneceğini söyledi. Savunma Bakanı’nın açıklaması, NATO’nun Ege denizindeki deniz trafiğini Alman komutası altında kontrol edeceği yorumlarına yol açtı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!