Mustafa için ‘kahramanlık’ çağrıları artıyor

Güncelleme Tarihi:

Mustafa için ‘kahramanlık’ çağrıları artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 17:10

Frankfurt’ta evine gitmek için girdiği metro istasyonunda raylara düşen bir evsizi kurtarırken yaşamını yitiren Türk genci Mustafa Alptuğ Sözen için anı kitabesi dikilmesi ve kahraman olarak onore edilmesi için baskılar artıyor.

Haberin Devamı

Mustafa için ‘kahramanlık’ çağrıları artıyor
ALMANYA’nın Frankfurt kentinde evsiz bir adamın raylara düştüğünü gören ve hiç düşünmeden raylara atlayarak adamı kurtardıktan sonra hızla gelen trenin altında kalarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Mustafa Alptuğ Sözen’in kahraman ilan edilmesini isteyenlerin sayısı giderek çoğalıyor. 
Mustafa’ya Almanya Federam Liyakat Nişanı verilmesini isteyen Hanau Yabancılar Meclisi’nin ardından Frankfurt Yabancılar Meclisi de (KAV) Hessen Eyaletinin ‘Medeni Cesaret Madalyası’ verilmesini istedi.

BU BİR ZORUNLULUK
“Bu genç adamın cesaretinin onore edilmesi bir zorunluluktur” denilen açıklamada kazanın gerçekleştiği yerde bir anma töreninin gerçekleştirilmesi ve oraya bir anı-kitabesinin dikilmesiyle bu konuda ilk adımın atılabileceği vurgulandı.
Hanau Yabancılar Meclisi’nin destekleneceği belirtilen açıklamada tüm yetkili kişi ve kurumlar da bu doğrultuda hareket etmeye çağrıldı.

Haberin Devamı

HANAU’DA BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
Sözen ailesinin yaşadığı Hanau’ya giderek Frankfurt Yabancılar Meclisi adına başsağlığı dileyen Başkan Yardımısı Mesut Altıok, Mustafa’nın anısı ve onore edilmesi konusunda “Taleplerimiz resmileşmedi. Bu konudaki diğer talepleri de destekliyoruz. Bunun için aileyle ve Hanau Yabancılar Meclisi’yle görüşüyoruz” dedi.
Frankfurt Yabancılar Meclisi’nin önerdiği Hessen Cesaret Madalyası’nın kimlere verileceğine Hessen hükümeti karar veriyor. Madalya zor durumdaki bir başka insana yardım için çaba gösteren kişilere veriliyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!