Münih’teki tarihi meydan gelincik tarlasına döndü

Güncelleme Tarihi:

Münih’teki tarihi meydan gelincik tarlasına döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 15:43

Almanya’nın Münih kentindeki tarihi Königsplatz Meydanı, Birinci Dünya Savaşında hayatını kaybedenlerin anısına 3 bin suni gelincikle süslendi.

Haberin Devamı

SIRP milliyetçisi Gavrilo Princip’in 28 Haziran 1914’te Saraybosna’yı ziyaret eden Avusturya veliahdı Franz Ferdinand’ı öldürmesi, Birinci Dünya Savaşı’nı tetikledi. Bu olaydan bir ay sonra 28 Temmuz 1914’te Birinci Dünya Savaşı başladı. Bir yanda Almanya, Avusturya, Macaristan ve Osmanlı İmparatorluğu, diğer tarafta İngiltere, Fransa ve Rusya’nın yer aldığı savaş 4 yıl sürdü. 11 Kasım 1918’de savaş sona erdiğinde milyonlarca kişi hayatını kaybetmişti. 11 Kasım 2018 Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yılı, tüm Avrupa’da düzenlenen toplantılar ve etkinliklerle anılıyor.

BARIŞ KOROSU ŞARKILAR SÖYLEYECEK
Almanya’nın Münih kentindeki tarihi Königsplatz Meydanı bu yıl ilginç bir etkinliğe sahne oluyor. Sanatçı Walter Kuhn, savaşa karşı meydanı kırmızı gelincik tarlasına çevirdi. Suni ipekten yapılmış 3 bin gelincik meydanı süslüyor. Gelincikleri meydana dikmek için çok sayıda insan yardıma koşarken, Suriyeli ve Afgan mülteciler de kendi ülkelerindeki iç savaşın sona ermesi dileğiyle gelincik dikme etkinliğinde çalışıyor.
Gelincikler tarlası pazartesi günü öğleden sonra 12.30-14.00 arası Anita Augspurg Yüksek Meslek Okulu öğrencilerinin son gelincikleri dikmesiyle tamamlanacak. 11 Kasım Pazar günü açılış töreninde Suriyeli mültecilerin de yer aldığı barış korosu şarkılar söyleyecek.

Haberin Devamı

Münih’teki tarihi meydan gelincik tarlasına döndü

BİR DAHA ASLA’
Kısa ömürlü gelincikler kan kırmızısı rengiyle savaşta ölenleri temsil ediyor. Gylptothek Müzesi önündeki gelincik tarlasının arasına mezarı andıran siyah renkli boş bir sandık konulacak ve üzerine de savaşa katılan ülkelerin dilinde ‘Bir daha asla’ anlamına gelen İngilizce ‘Never again’, Almanca ‘Nie Wieder’ yazıları asılacak. Boş mekanda ise Erich Maria Remarque, Heinrich Böll, Bertolt Brecht, Kurt Tucholsky gibi ünlü yazarların savaş karşıtı sözleri seslendirilecek. Etkinliğin, İkinci Dünya Savaşı’nın baş sorumlusu Nazilerin askeri geçit törenlerini yaptığı Königsplatz Meydanında yapılması, kurbanları anmanın yanı sıra barışın üstünlüğüne de vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

Münih’teki tarihi meydan gelincik tarlasına döndü

Etkinlik çerçevesinde hazırlanan gelincik süsleri, tüm kentte geniş yankı uyandırdı. Bir Türk düğün alayı da meydana giderek, gelincikler tarlasında fotoğraf çektirdi. Turist otobüsleri bile meydanda fotoğraf molası veriyor.

Münih’teki tarihi meydan gelincik tarlasına döndü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!