Münih’teki korona gösterisine polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Münih’teki korona gösterisine polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2020 11:04

Almanya’nın birçok kentinde hafta sonu yine koronavirüs önlemlerine karşı gösteriler vardı. Başta Münih, Hannover ve Wiesbaden olmak üzere çok sayıda kentte sokağa dökülen binlerce kişi, hükümetin aldığı koronavirüs önlemlerini kişinin temel hak ve özgürlüklerini kısıtladığı gerekçesiyle protesto etti.

Haberin Devamı

10 binin üzerinde kişinin katıldığı Münih’teki gösteriye polis, maske kuralının ihlal edildiği gerekçesiyle müdahale etti. 1400 polisin görev yaptığı ve bitirilmesi istenen yürüyüşe müdahale sonrası gözaltına alınan kimsenin olmadığı öğrenildi. Gösteriye 5 bin kişinin katılacağı bildirilmişti. Yürüyüşün hedeflenen noktaya ulaşmadan sona ermesi üzerine gösteriyi düzenleyen Querdenken 089 adlı inisiyatif katılımcıları Theresienwiese’deki mitinge katılmaya çağırdı.

Münih’teki korona gösterisine polis müdahalesi

WIESBADEN’DA KATILIM DÜŞÜK KALDI
Hannover kentinde düzenlenen gösteriye ise binin üzerinde kişi katıldı. Şehrin merkezine doğru yapılan yürüyüş süresince izni alan inisiyatif sık sık sosyal mesafe ve maske takma kuralına uymaları için göstericileri uyardı. Polis gösteri iznini sosyal mesafenin korunacağı ve maske takılacağı şartıyla vermişti. İnisiyatif alan gruplar, yürüyüşe polisin müdahale etmesine fırsat vermemek için uyarılarını sık sık tekrarladı. Buradaki yürüyüşe 2 bin kişi beklenirken, katılım bin 100 civarında kaldı. Hessen Eyaleti başkenti Wiesbaden’da da gösteri düzenlendi. Ancak buradaki katılım çok düşüktü. Querdenken 089 adlı inisiyatif gösteriye 3 bin kişinin katılacağını bildirirken, yürüyüşte 200’den az kişi vardı.

Haberin Devamı

Münih’teki korona gösterisine polis müdahalesi

BAKMADAN GEÇME!