Münih’te ‘Huzursuzluk’u tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Münih’te ‘Huzursuzluk’u tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 13:43

Gazeteci-yazar ve sanatçı Zülfü Livaneli, ‘Huzursuzuk’ adlı romanının tanıtımı için Münih Künstlerhaus salonunda okuyucularıyla bir araya geldi. Yaklaşık 400 Münihlinin katıldığı tanıtım akşamına Yeşiller’li politikacı Claudia Roth da yer aldı.

Haberin Devamı

TANITIM akşamında bir konuşma da yapan Roth, “Yaklaşık 30 yıldır tanıdığım ve arkadaş olduğum çok değerli sanatçı Zülfü Livane’ye hem Türkiye hem Almanya’nın büyük ihtiyacı var” dedi. Claudia Roth’un sözlerini karşılıksız bırakmayan Zülfü Livaneli ise şöyle konuştu: “Onu sevdiğim için romanımdaki kahramanım Hüseyin’i Almanya’daki değil Amerika’daki aşırı sağcılara öldürttüm. Aşırı sağcılar dünyanın her yerinde cinayetler işliyor ama en cok Almanya göze batıyor. Adaleti ve çözümleri politikacılar bulacak, bizim görevimiz olayları anlatarak göstermek. Adaletli olmak merhametli olmaktan daha önemli. Meleknaz’ın ağzından vermek istediğim mesaj bu ve bu mesajın sokaktaki insanlara ulaşmasından büyük mutluluk duyuyorum. 5 milyon Suriyeli göçmene kucak açan ülkemizde farklı kültürlerin birbirbirlerini anlaması, birbirlerine onur kırıcı muamele etmemesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Münih’te ‘Huzursuzluk’u tanıttı

Claudia Roth, Ayhan Durak, Züfü Livaneli

Livaneli, son romanı ‘Huzursuzluk’ta, Mardinli Sünni olan Hüseyin ile Suriye göçmeni ve tecavüzcüsünden görme engelli bir kız çocuğu dünyaya getiren Ezidi Meleknaz’ın aşk hikâyesini anlatıyor. Romanda, sevda ile acının iç içe geçtiği bir Ortadoğu hikayesi çarpıcı bir dille anlatılıyor. Zülfü Livaneli, Almanca ve Türkçe düzenlenen okuma etkinliğinin ardından kitaplarını imzaladı. 

Münih’te ‘Huzursuzluk’u tanıttı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!