Muhafazakar siyasetçi seks skandalına yol açtı

Güncelleme Tarihi:

Muhafazakar siyasetçi seks skandalına yol açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 12:07

İngiltere’nin Muhafazakar Partili Sivil Toplum Bakanı Brooks Newmark, sosyal medyada genç bir kadın rolü yapan erkek bir gazeteciye Whats-upp isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden cinsel organının fotoğrafını gönderdiği ortaya çıkınca işinden istifa etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

4 oğlu ve 1 de kızı olan 56 yaşındaki evli siyasetçinin, Sunday Mirror için çalışan gazeteciye Twitter üzerinden de cinsel içerikli bir çok mesaj gönderdiği ve hatta onunla Birmingham’da düzenlenecek Muhafazakar Parti kongresinde buluşmayı teklif ettiği de açıklandı.

Newmark istifa mektubunda “Pazar günü benim hakkımdaki bir haberin bir gazetede yayınlanacağını öğrendikten sonra Sivil Toplum Bakanlığı görevinden istifa etmeye karar verdim. Bu zor dönemde ailemin özel hayatına ve gizlilik hakkına saygı duyulmasını rica ediyorum. Ben hala bu hükümetin sadık bir destekçisiyim” dedi.

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yakın arkadaşı olan ABD doğumlu siyasetçinin beklenmedik istifası, daha geçen hafta aşırı sağcı UKIP’e bir milletvekili kaptıran Muhafazakar Parti’de büyük şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Başbakan David Cameron Newmark’ın istifası ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınırken, onun yerine Reading Milletvekili Rob Wilson’u Sivil Toplum Bakanı olarak atadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!