Mönchengladbach 42 yıldır bu kadar başarılı değildi

Güncelleme Tarihi:

Mönchengladbach 42 yıldır bu kadar başarılı değildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2019 12:25

Bundesliga'da Dortmund ve B. Münih ile birlikte zirve mücadelesi veren Mönchengladbach, son 42 yılın en iyi performansını yakaladı. M'gladbach sahasında Augsburg'u 2-0 yenerek zirve yarışında iddialı olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA'nın 19. haftasında lider Dortmund gol olup yağdı. Sahasında ligin sıkıntılı ekiplerinden Hannover'i ağırlayan sarı siyahlar, maçı 5-1 kazandı. Lider Dortmund karşılaşmadaki beş golün üçünü yedi dakikaya sığırdı. 19 maç sonunda 48 puana ulaşan Dortmund, tarihindeki en iyi dönemi geçiriyor.

Mönchengladbach 42 yıldır bu kadar başarılı değildi

HANNOVER 96, BREITENREITER'İN GÖREVİNE SON VERDİ
Dortmund daha önce hiçbir sezon 19 maçta 48 puan toplamamıştı. 2010-2011 Sezonu'nda Jürgen Klopp'un teknik direktörlüğünde 19 maçta 47 puan ulaşmıştı. Dortmund karşısında alınan 5-1'lik hezimet sonrası Hannover 96, teknik direktör Andre Breitenreiter’in görevine son verdi. Alman kulübünden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Martin Kind ve menajer Horst Heldt’in, takımın son aylardaki sportif gelişimini ve Dortmund’a karşı alınan 5-1’lik mağlubiyeti değerlendirdiği, değerlendirmenin sonucunda Breitenreiter’in görevine son verilmesi kararının alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Breitenreiter’in yardımcısı Volkan Bulut’un da görevine son verildiği kaydedildi.

Mönchengladbach 42 yıldır bu kadar başarılı değildi

Kulübün açıklamasında görüşlerine yer verilen Horst Heldt, bu kararı zor aldıklarını belirterek, Breitenreiter ve Bulut’a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Breitenreiter ve ekibinin takımın başarılı olması için elinden geleni yaptığını, ancak başarının yakalanamadığını ifade eden Heldt, hedeflerinin gelecek yıl da Bundesliga’da yer almak olduğunu aktardı. Açıklamada ayrıca, Breitenreiter’in yerine kimin getirileceğine en kısa sürede karar verileceği belirtildi. Hannover 96’nın 2. Lig’de mücadele ettiği 2017’nin mart ayında takımın başına getirilen Breitenreiter, 2016-2017 sezonunun sonunda yeşil-siyahlı takımla Bundesliga’ya yükselme sevinci yaşamıştı. 2017-2018’i Bundesliga’da 13. sırada tamamlayan Hannover 96, bu sezon ise 2 galibiyet ve 5 beraberlik sonrası 11 puanla 17. basamakta bulunuyor.

Haberin Devamı

YENİDEN VAR OLDU
Ligde bu sezon beklenmedik başarıyı gösteren takımların başında Mönchengladbach geliyor. 1970'li yılların ikinci yarısında kazandığı şampiyonluklar ve gösterdiği başarılarla büyük sempati toplayan Mönchengladbach, 42 yıl aradan sonra benzer başarı grafiğini yeniden yakaladı. Dortmund ve B. Münih ile zirve mücadelesi veren Mönchengladbach, sahasında Augsburg'u 2-0 yendi. Bir penaltı ve sayısız da gol fırsatından yararlanamayan M'gladbach, 39 puana sahip. M'gladbach 1977-1978 Sezonu'nda gol averajıyla şampiyonluğu kaybetmişti. Ondan sonra aradan geçen 42 yılda ligde ciddi bir başarı yakalayamadı. Bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'ne katılacak en güçlü takımlardan biri olarak taraftarlarının yüzünü güldürüyor.

Haberin Devamı

BOL GOLLÜ MAÇI YÖNETTİ
Sakatlığı nedeniyle bu sezon daha çok VAR hakemi olarak görev yapan Bundesliga'nın tek kadın hakemi Bibiana Steinhaus'un yönettiği Freiburg Hoffenheim maçında altı gol çıktı. Konuk Hoffenheim maçı 4-2 kazandı. Karşılaşmada Kerem Demirbay başarılı oyununu attığı güzel golle süsledi. Haftayı galibiyetle kapatan bir diğer takım ise Mainz oldu. Sahasında lig sonuncusu Nürnberg'i 2-1 yenen Mainz, tırmanışını sürdürdü. Dört golün atıldığı maçta Werder Bermen konuk ettiği Franfurt ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Haftanın açılış maçında Hertha Berlin sahasında Schalke ile 2-2 berabere kalarak bir puana razı oldu.

BAKMADAN GEÇME!