Milyonlarca kişi mağdur oldu

Güncelleme Tarihi:

Milyonlarca kişi mağdur oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 00:00

Almanya'da makinistler ve çocuk bakıcılarının ardından grev zincirine postacılar eklendi. Milyonlarca mektup ve paket yerine geç gitti. Ver.di sendikası, Deutsche Post’dan 140 bin çalışan için haftalık 36 saat çalışma süresi ve işlerin üçüncü firmalara verilmemesini talep ediyor.

Haberin Devamı

Ver.di binlerce çalışanı için 38,5 olan çalışma saatinin, maaşlarda hiç bir kesinti olmadan 36 saate düşürülmesini talep ediyor. Ver.di Başkan Yardımcısı ve görüşmelerden sorumlu Andrea Kocsis, buna karşın Deutsche Post tarafından yapılan teklifi ‘sahte ambalaj’ olarak niteledi.

Deutsche Post’un, çalışma saatinin düşürülmesi yerine işçilerin teneffüs zamanlarının saat başına 37 saniye daha uzatılmasını teklif ettiği belirtildi. Bununla birlikte şirketin, çalışanlarına 31 Aralık 2018 tarihine kadar işten atmama garantisi verdiği kaydedildi. Ancak Deutsche Post’un mektup ve paket hizmetlerini 31 Aralık 2015’den sonra yabancı firmalara vermeme konusunda garanti vermediği ifade edildi.

Ver.di sendikası, iş garantisi olmadan çalışanlara uzun vadede perspektif de sunulamayacağını savunuyor. Deutsche Post’un 49 farklı yerel kurumla çalışıp mektup ve paketleri daha ucuz ücrete dağıttırmayı amaçladığı iddia ediliyor. Kocsis, Deutsche Post’un artık mantıklı bir teklif sunma zamanının geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA MEKTUP SAHİBİNE GEÇ GİTTİ

Ver.di sendikası ve Deutsche Post şirketi arasında haftaya Çarşamba ve Perşembe günleri Bonn kenti yakınlarında yeni bir görüşme olacağı belirtildi. Bu arada boş durmayan sendika, işverene gözdağı vermek için ülkenin bazı kentlerinde üyelerine iş bıraktırdı.

Konu hakkında Bavyera Radyosu’nun internet sitesinde yer alan haberde Münih, Augsburg, Nürnberg ve Bayreuth kentlerinde grev yapıldığı haber verildi. Bu nedenle milyonlarca mektubun sahibine geç ulaşacağı duyuruldu. Ülkede uzun süredir farklı mesleklerde yapılan grevlerden ise en çok vatandaşlar mağdur oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!