Milletvekiline ırkçı tehdit mektubu gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekiline ırkçı tehdit mektubu gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 14:05

Almanya'da Yeşiller Partisi Hamburg Eyalet Milletvekili Nebahat Güçlü, can güvenliğini tehdit eden ırkçı içerikli mektup aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Nebahat Güçlü, yaptığı yazılı açıklamada, Hamburg Belediye Sarayı'nda bulunan posta kutusuna kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından tehdit mektubu gönderildiğini belirtti.

Güçlü, elle yazılmış mektupta can güvenliğini tehdit eden cümleler yer aldığını, bu nedenle mektubun Hamburg Senatosu tarafından incelenmek üzere Eyalet Kriminal Dairesi'ne teslim edildiğini bildirdi.

Güçlü'ye hitaben "Senin gırtlağını kesmek lazım" gibi sözlerin yer aldığı üç sayfalık mektupta Türkler, Müslümanlar ve Federal Hükümetin Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz hakkında da hakaret içeren cümleler kullanıldığı kaydedildi.

Güçlü, tehdit mektubuyla ilgili, "Meclisteki posta kutuma gönderilen mektup, korkutma amaçlı yazılmış çirkin bir mektup. Hamburg Eyalet Meclisi Başkanvekili olduğum dönemde ve daha sonra da buna benzer mektuplar almıştım ama bugüne kadar hiç 'gırtlağını kesmek lazım' gibi can güvenliğimi tehdit eden bir mektup almamıştım" ifadesini kullandı.

Mektubun kendisini ürkütse de bugüne kadar yaptığı çalışmalardan alıkoymayacağını belirten Güçlü, son dönemde hakkında basında yer alan olumsuz ve kısmi olarak asılsız haberler nedeniyle bu tür zihniyetlerin yeniden hedefi olduğuna inandığını dile getirdi.

Güçlü, "Zira bu haberlerin ardından hem ben hem de kızım, gerek sosyal medya üzerinden gerekse bu tür yollarla tehdit ve hakaret içeren mesajlar almaya başladık. Zaten son gönderilen mektupta bana 'Türk Nazisi' şeklinde hakaret etmeleri de son olayların basına yansıma şeklinin etkisinde kaldıklarının kanıtıdır" dedi.

BAKMADAN GEÇME!